Syrische rijst met kip

Syrische rijst met kip

Recept van Samir en Badiaa uit Waalwijk • 2 personen

Benodigdheden

  • 350 gram kipfilet
  • 2 kopjes basmatirijst
  • 1 ui
  • 1 grote wortel
  • bakboter
  • olijfolie
  • beetje zout
  • 1 maggi blokje
  • kerriekruiden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 pakje tomatensaus
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • 5 korrels zwarte peper

+ 3 pannen, oven, 2 snijplanken, 2 mesjes, ovenschaal, zeef, kom

Zo maak je het

  • Snijd de ui en wortel in kleine stukjes.
  • Snijd de kipfilet in grote stukken.
  • Was de rijst. Doe de rijst in een pan met heet water. Doe er een deksel op.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vul een pan voor de helft met water. Zorg dat het water kookt. Doe dan de kip in de pan. Kook de kip eerst 5 minuten.
  • Doe de laurier, zwarte peper en kruidnagel in de pan. Kook de kip dan nog eens 10 minuten.
  • Haal de kip uit de pan en leg in de ovenschaal. Bewaar het kookwater.
  • TIP: vroeg kruiden toe naar jouw eigen smaak. Vind je pittig of gekruid lekker? Doe er dan meer kruiden bij.
  • Pak een nieuwe pan. Doe daar de wortel en ui in.
  • Doe 4 eetlepels olie, boter, maggie, kerrie en 1 teen knoflook in de pan.
  • Haal 1 eetlepel tomatensaus uit het pak en doe dit in de kom. De rest van de tomatensaus doe je in de pan.
  • Kook alles in 10 minuten.
  • Doe 2 eetlepels van het kookwater in de kom bij de tomatensaus. De rest van het kookwater bewaar je in de pan.
  • Doe de rest van de olie, knoflook, yoghurt en zout in de kom. Meng dit samen met de tomatensaus en het water. Meng het sausje met de kip.
  • Doe de kip in de oven en bak het 15 minuten.
  • Giet de rijst in de zeef. Spoel de rijst af met koud water.
  • Doe de rijst bij de groenten in de pan.
  • Giet het water van de kip door een zeef in de pan met groenten. Kook alles 10 minuten op laag vuur. 
  • Zet het vuur uit. Leg een deksel op de pan. Wacht 5 minuten.
  • Doe de groenten en rijst op een bord. Leg de kip erop. Het gerecht is klaar.

Foto Album

Ingrediënten van het recept
Samir en Badiaa tijdens de lancering van het recept bij PLUS