Syrische rijst met kip
Syrische rijst met kip
Recept van Samir en Badiaa uit Waalwijk • 2 personen
Benodigdheden
- 350 gram kipfilet
- 2 kopjes basmatirijst
- 1 ui
- 1 grote wortel
- bakboter
- olijfolie
- beetje zout
- 1 maggi blokje
- kerriekruiden
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 1 pakje tomatensaus
- 1 eetlepel yoghurt
- 2 blaadjes laurier
- 2 kruidnagels
- 5 korrels zwarte peper
+ 3 pannen, oven, 2 snijplanken, 2 mesjes, ovenschaal, zeef, kom
Zo maak je het
- Snijd de ui en wortel in kleine stukjes.
- Snijd de kipfilet in grote stukken.
- Was de rijst. Doe de rijst in een pan met heet water. Doe er een deksel op.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vul een pan voor de helft met water. Zorg dat het water kookt. Doe dan de kip in de pan. Kook de kip eerst 5 minuten.
- Doe de laurier, zwarte peper en kruidnagel in de pan. Kook de kip dan nog eens 10 minuten.
- Haal de kip uit de pan en leg in de ovenschaal. Bewaar het kookwater.
- TIP: vroeg kruiden toe naar jouw eigen smaak. Vind je pittig of gekruid lekker? Doe er dan meer kruiden bij.
- Pak een nieuwe pan. Doe daar de wortel en ui in.
- Doe 4 eetlepels olie, boter, maggie, kerrie en 1 teen knoflook in de pan.
- Haal 1 eetlepel tomatensaus uit het pak en doe dit in de kom. De rest van de tomatensaus doe je in de pan.
- Kook alles in 10 minuten.
- Doe 2 eetlepels van het kookwater in de kom bij de tomatensaus. De rest van het kookwater bewaar je in de pan.
- Doe de rest van de olie, knoflook, yoghurt en zout in de kom. Meng dit samen met de tomatensaus en het water. Meng het sausje met de kip.
- Doe de kip in de oven en bak het 15 minuten.
- Giet de rijst in de zeef. Spoel de rijst af met koud water.
- Doe de rijst bij de groenten in de pan.
- Giet het water van de kip door een zeef in de pan met groenten. Kook alles 10 minuten op laag vuur.
- Zet het vuur uit. Leg een deksel op de pan. Wacht 5 minuten.
- Doe de groenten en rijst op een bord. Leg de kip erop. Het gerecht is klaar.