Zomerweken

Huis Van Waalwijk

Gevarieerd programma met cultuur en beweegactiviteiten

Zomerweken voor de thuisblijvers in Waalwijk

Onder de noemer ‘Zomerweken’ organiseren het Huis van Waalwijk, NUT Langstraat en GO Waalwijk in de maanden juli en augustus uiteenlopende activiteiten voor de thuisblijvers. Van yoga en dans tot een interview met de romanschrijfster Mienke Fijen, lezingen en rondleidingen door het Kropholler Rijksmonument en Sint Jan De Doper. 
 
Burgemeester Sacha Ausems opent de Zomerweken op dinsdag 2 juli, als schrijfster Mienke Fijen wordt geïnterviewd. Het is de start van een afwisselend zomerprogramma op de dinsdag- en woensdagochtenden in en om het Huis van Waalwijk. Op de agenda staan lezingen over diverse onderwerpen, rondleidingen en allerlei beweegactiviteiten, zoals dans en yoga. De Zomerweken komen voort uit een samenwerking tussen het Huis van Waalwijk, NUT Langstraat en GO Waalwijk. Mede-initiatiefnemer Alfred van de Pas van het Huis van Waalwijk licht toe wat de insteek is: “Niet iedereen gaat in de zomer op vakantie. Als buren, vrienden, kinderen en kleinkinderen in de zomervakantie weg zijn, is het maar stil om ons heen. Saai hoeft het dan zeker niet te zijn. Wij willen met de Zomerweken mensen samenbrengen. Lichaam en geest bezighouden en elkaar ontmoeten kan dus ook in de zomer.”
 
Afwisselend programma
Alle activiteiten vinden plaats in en om het Huis van Waalwijk (het voormalige gemeentehuis aan het Raadhuisplein). Als het weer het toelaat, nemen de docenten de deelnemers aan yoga, tai chi en qigong, vrij bewegen en dansen mee richting de stadstuin achter het Huis van Waalwijk. Bij slecht weer verplaatsen deze beweegactiviteiten naar de Raadzaal in het Huis van Waalwijk. Op de dinsdagochtenden zijn er lezingen, onder andere over het ontstaan van Brabant, filosofie en het kijken naar kunst. Ook zijn er rondleidingen in de St. Jan de Doper en in het monumentale Huis van Waalwijk. Iedereen kan meedoen aan de activiteiten. Wel is het belangrijk om vooraf te reserveren. Dat kan via de website www.winterdijk30b.nl. Voor de activiteiten wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd. De hoogte is afhankelijk van de activiteit, van € 3,- tot maximaal € 7,50 inclusief koffie en thee of een kopje soep. Raadpleeg voor meer informatie de agenda op de website www.gowaalwijk.nl