Zoete aardappel bakplaat

Zoete aardappel en broccoli van de bakplaat

Door Eric Daandels, oud-wethouder van gemeente Waalwijk • 2-3 personen

Benodigdheden

  • 500 gram zoete aardappel (2 of 3)
  • 2 eetlepels olie
  • Snufjes: paprika poeder, komijn, knoflookpoeder, peper en zout
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 20 gram broccoli in roosjes
  • 75 gram feta
  • 200 gram kikkererwten uit blik

+ bakplaat, bakpapier, oven

Zo maak je het

  • Zet de oven op 200 graden.
  • Was de zoete aardappelen, dep ze droog met bijvoorbeeld een stukje keukenrol. Snijdt ze in gelijke stukken van 3 á 4 centimeter.
  • Doe de stukken van de zoete aardappel in een kom en meng de stukken met de olie, paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder en peper en zout.
  • Leg het bakpapier op de bakplaat. Verdeel de stukken zoete aardappel over de bakplaat.
  • Zet de bakplaat in de oven (in het midden) en laat de bakplaat 12 minuten in de oven staan.
  • Haal de bakplaat uit de oven. Voeg de broccoliroosjes en de uitgelekte kikkererwtjes toe. Schep alles door elkaar.
  • Zet de bakplaat terug in de oven. Laat de bakplaat weer 12 minuten in de oven staan.
  • Haal de bakplaat uit de oven. Leg er de tomaatjes en de stukjes feta bovenop. Zet de bakplaat nog 5 minuten terug in de oven.
  • Haal de bakplaat uit de oven en je gerecht is klaar en smullen maar.