Wandelen met Vossenstreken

Vossenstreken-mascotte Robin en Sjors Sportief samen op de foto

Spannend wandelen in de Westelijke Langstraat met de Vossenstreken-app

Samen met de (klein)kinderen in de natuur op pad, maar niet “gewoon” ergens te wandelen? Zoek je een activiteit waar je iets kunt doen, vies mag worden, met horeca onderweg? Goed nieuws! Vanaf nu is er een gratis route van de wandelapp Vossenstreken in natuurgebied de Westelijke Langstraat. In dit oer-Hollandse slagenlandschap van Staatsbosbeheer ontwikkelde Natuurmuseum Brabant een spannende ontdekkingstocht. Wandelen saai? Echt niet!

Klik hier om de route te downloaden of maak gebruik van de gratis Vossenstreken app. Met de app kun je tijdens de wandeling ook direct opdrachten uitvoeren. Leuk voor de kinderen!

Actief bezig in de natuur
Wethouder Timon Klerx ziet de app als een mooie aanvulling op het aanbod van GO Waalwijk: “Waalwijk werkt aan een gezond leef-, werk-, school- en sportklimaat. Met veel verschillende soorten activiteiten vragen we aandacht voor een gezonde levensstijl. En wandelen past daar perfect in! En al helemaal wanneer je dat combineert met natuuropdrachten, waardoor je samen actief bent en ook nog wat leert van de natuur en je eigen omgeving.”
 
Niet alleen gezondheid, maar ook natuurgebied de Westelijke Langstraat staat centraal. Wethouder Sheila Schuijffel brengt dit natuurgebied graag onder de aandacht: “De Waalwijkse route laat iedereen kennismaken met het bijzondere en karakteristieke slagenlandschap. Langgerekte percelen grasland met sloten en elzen, die vroeger hout leverden en de oevers van sloten verstevigden. Onderweg komen er opdrachten voorbij die te maken hebben met oude ambachten uit de omgeving. Verder leer je goed kijken naar de bomen, grassen en vogels om je heen.” 
 
Wandelapp Vossenstreken
De Waalwijkse route is de 59e Vossenstreken-route. Deze wandelapp werd ontwikkeld door Natuurmuseum Brabant, Brabants Landschap en Kempens Landschap voor kinderen van 5-12 jaar en hun (groot) ouders. Na het (gratis) downloaden in de App- of Google Play Store kun je erop uit in de mooiste gebieden van Noord-Brabant en de Belgische Kempen en ondertussen opdrachtjes doen. Ook leuk zonder natuurkennis!
 
Onderweg wordt op een speelse manier van alles over het gebied en de omgeving verteld: over de planten en dieren, maar ook over het culturele erfgoed. De routes zijn met hun gemiddeld drie kilometer prima te doen voor kinderen en er is altijd horeca in de buurt voor de nodige ontspanning. 
 
Meer informatie over deze wandeling, de andere wandelingen of over de app zelf? Alle informatie over de app is te vinden op www.vossenstrekenapp.com. De app is gratis te downloaden in de Appstore of Google Play.