Trek de stoute schoenen aan

Creatief schoeisel, ter promotie van expositie 'Trek de stoute schoenen aan'. Foto: Studio Overlab

Als stoere kerel altijd al pumps uit willen proberen? Of een stuk groter willen lijken dankzij funky plateauzolen uit de jaren zeventig? Dat kan vanaf 20 april in het Schoenenkwartier in Waalwijk. In de tentoonstelling ‘Trek de stoute schoenen aan’ stap je rechtstreeks uit je comfort zone in schoenen, laarzen of sloffen die je al heel lang wilde uitproberen, maar nooit durfde te doen. Zo word je zelf onderdeel van de tentoonstelling want op de catwalk laat je zien wie je bent… of zou willen zijn. Als je durft natuurlijk.

Probeer schoenen uit!

Een selectie van ruim dertig exclusieve schoenen staat op je te wachten. Niet zozeer om bewonderd te worden – hoewel dat natuurlijk wel mag – maar juist ook om uit te proberen. En uiteraard mag je met de schoenen paraderen over een bijzondere catwalk, zodat je andere bezoekers of je volgers op de socials kunt laten zien wie je bent of zou kunnen zijn.

Om jou de stoute schoenen aan te laten trekken, vervaardigde het Schoenenlab van het Schoenenkwartier meerdere replica’s van historische of moderne schoenen. Ook ontwerpen van gerenommeerde designers als Fred de la Bretoniere en  zitten ertussen. Uit de dubbele collectie werd bovendien een aantal stevige stappers geselecteerd. Van Finse laars met krulpunt tot rijgbottine uit de jaren dertig en van fluffy boots tot de excentrieke dubbele schoenen van Mae West, je mag ze allemaal aantrekken. Als ze bij je passen natuurlijk.