‘Trainen op dansvloer’

cursus 'Braintraining en fysieke training op de dansvloer' bij Kunstencentrum Waalwijk

Cursus voor 55-plussers en mensen met chronische aandoening
Nieuwe cursus ‘Trainen op de dansvloer’
 
Speciaal voor 55-plussers die mentaal en fysiek fit willen blijven, organiseren Kunstencentrum Waalwijk en GO Waalwijk de cursus ‘Braintraining en fysieke training op de dansvloer’. De cursus is ook zeer geschikt voor mensen met een chronische aandoening, zoals Parkinson, MS of dementie. 
 
De lessen worden verzorgd door Ellen Dutron, hoofd dans, theater en musical bij Kunstencentrum Waalwijk. Ze legt uit hoe de lessen verlopen en wat het doel ervan is: “Tijdens de les gaat het om fysiek bewegen én het trainen van het brein, met het doel het ouderdoms- of ziekteproces te vertragen. De combinatie van muziek, bewegen en het sociale aspect doet veel met je. Iedereen kan meedoen, ook als je in een rolstoel zit of een chronische aandoening hebt die de nodige fysieke en mentale uitdagingen met zich meebrengt. We starten de les op een stoel, waarbij we eerst gaan opwarmen. Daarna bouwen we rustig uit naar grote bewegingen. Ook is er aandacht voor de kleine motoriek, waarbij we bijvoorbeeld de handen en vingers bewegen. Ik geef niet al te veel uitleg en instructie, maar zorg ervoor dat we drie kwartier lekker in beweging blijven op muziek. Klassiek, rock en pop: alle muziekstijlen zullen aan bod komen, voor elk wat wils. Aansluitend drinken we samen gezellig koffie om even na te praten. Plezier staat voorop.” 
 
Elk moment instromen
Eind 2023 werd eenmalig een kennismakingscursus van tien lessen georganiseerd. De deelnemers waren zó enthousiast dat is besloten om de lessen ‘Braintraining en fysieke training op de dansvloer’ structureel aan te bieden Ellen: “De les vindt elke donderdagmiddag plaats, behalve in schoolvakanties of op feestdagen. Mensen kunnen op ieder moment instromen. Iedereen is welkom, ook eventuele begeleiders.”
 
Praktische informatie
Per les wordt een eigen bijdrage van 3 euro gevraagd. De lessen vinden elke donderdag (behalve in schoolvakanties of op feestdagen) plaats van 13.15 tot 14.00 uur in Kunstencentrum Waalwijk, Irenestraat 3 in Waalwijk. Hier is een miva-toilet aanwezig. Aanmelden kan door een mail te sturen aan Ellen Dutron: e.dutron@kunstencentrumwaalwijk.nl.