Tot 7 juli aanmelden Sjors

Sjors Sportief en Sjors Creatief laat kinderen kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn niet meer weg te denken in de gemeente Waalwijk. Al honderden kinderen maakten via Sjors kennis met sportverenigingen en cultuurinstellingen in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle. Ook in schooljaar 2023-2024 loopt de campagne door. Aanbieders die willen meedoen, kunnen zich nog tot 7 juli aanmelden. 

Sjors Sportief & Cretatief is het boegbeeld van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in 2019 van start ging. Het project maakt het voor kinderen tussen 2 en 12 jaar oud mogelijk om kennis te maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle. Hockey, judo, dansen, turnen, basketbal, schaken, boksen en nog veel andere sporten: dankzij Sjors Sportief kunnen kinderen op een laagdrempelige manier ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, met Sjors Creatief. Aan zijn hand kunnen kinderen zich namelijk inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, theater, musical en muziek maken.

Kennismaken met sport en cultuur

De campagne Sjors Sportief en Sjors Creatief wordt georganiseerd door GO Waalwijk. Alle organisaties die sportieve en creatieve activiteiten in gemeente Waalwijk organiseren, kunnen gratis deelnemen aan de campagne, die het hele schooljaar doorloopt. Op dit moment zijn al ruim 80 verenigingen en instellingen aangesloten. Om ook in schooljaar 2023-2024 mee te doen, kunnen zij tot 7 juli nieuwe activiteiten aanmelden op de Sjors-website: www.sjors.gowaalwijk.nl.

Ook aanbieders die nog niet eerder deelnamen, zijn welkom om zich aan te melden. Na de zomervakantie ontvangen alle kinderen in het basisonderwijs en kinderopvang informatie over het nieuwe aanbod. Vanaf 11 september kunnen ze zich gaan inschrijven voor alle proeflessen en kennismakingsactiviteiten.