Sjors Sportief / Creatief

Het programma GO Waalwijk stelt zich ten doel om zoveel mogelijk inwoners van gemeente Waalwijk in beweging te krijgen. Met GO Play richten we ons specifiek op kinderen in de basisschoolleeftijd. Voor een extra impuls startte GO Waalwijk in het voorjaar van 2021 een samenwerking met het landelijke programma Sjors Sportief / Creatief. Alle kinderen tot en met 12 jaar in de gemeente Waalwijk kunnen via dit programma op laagdrempelige wijze kennismaken met allerlei sporten en creatieve activiteiten.

GO Waalwijk biedt alle aanbieders in gemeente Waalwijk de kans om GRATIS deel te nemen aan Sjors Sportief / Creatief. Hoe het werkt en wat de voordelen zijn voor jouw organisatie, lees je hier. Heb je vragen? Stuur dan een mail aan info@gowaalwijk.nl.

1. Hoe werkt de actie Sjors Sportief / Creatief?

Als sport- of cultuuraanbieder kun je het hele schooljaar je kennismakingsactiviteit(en) aanbieden via www.sjors.gowaalwijk.nl. Als deelnemende aanbieder maak je een login op die speciale Sjors-pagina.

Let op: ook als je al als aanbieder bent geregistreerd op de website www.gowaalwijk.nl, moet je een aparte login voor Sjors Sportief / Creatief aanmaken. Zo kun je namelijk de inschrijvingen voor jouw activiteiten volgen en ontvang je een mail van iedere aanmelding.

Alle kennismakingactiviteiten brengen we bovendien in beeld in een boekje en gedurende het schooljaar middels actieflyers. Die informatie delen de buurtsport- en cultuurcoaches uit aan alle basisschoolkinderen in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle en ook via kinderdagverblijven. Ouders kunnen hun kind(eren) via de site inschrijven voor activiteiten. 

Ben je als aanbieder nog niet aangemeld op www.sjors.gowaalwijk.nl? Je kunt je op ieder moment op de site presenteren. Zodra er weer een nieuwe campagne start, vermelden we alle op dat moment deelnemende organisaties. Tussentijds brengen we ‘nieuwkomers’ en uiteraard ook ‘bestaande’ aanbieders via diverse kanalen onder de aandacht.

2. Wanneer gaat de actie van start en hoe lang duurt de actie?

De actie is eind maart 2021 gestart. Inmiddels loopt de 3e campagne (schooljaar 2023-2024). De Sjors-actie loopt het hele schooljaar; je kunt via www.sjors.gowaalwijk.nl zo vaak kennismakingsactiviteiten blijven aanbieden als je wilt.

3. Op wie richt de actie zich?

Sjors Sportief / Creatief is gericht op alle kinderen tussen 0 en 12 jaar in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle. Aanbod dat zich richt op:

  • Peuters/kleuters tot 4 jaar – kleurplaten worden uitgedeeld via kinderopvang
  • Basisschoolleerlingen (vanaf 4 t/m 12 jaar) – flyers met link naar het digitale boekje en de website worden uitgedeeld via alle basisscholen
  • Kinderen met een beperking

is welkom! Overweeg je om nieuw aanbod te ontwikkelen en wil je met behulp van Sjors Sportief / Creatief de doelgroep bereiken? Neem gerust contact op, we denken graag mee. Denk hierbij aan aanbod voor peuters of kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking.

4. Kost het ons veel tijd om deel te nemen aan Sjors Sportief / Creatief?

Nee! Met een login voor alle aanbieders is het volledige inschrijfproces eenvoudig te monitoren en is er geen administratieve rompslomp. Sjors en GO Waalwijk nemen bovendien de promotie van de actie op zich (waarbij het uiteraard goed is als je dit als organisatie ondersteunt/deelt!).

Bij aanvang kost het je even tijd om je als aanbieder te registeren en je activiteit(en) te omschrijven. Maak daarvoor echter slim gebruik van wervende teksten waarover je al beschikt! Hoeveel uren je reserveert voor kennismakingslessen, bepaal je tot slot helemaal zelf. Deze data hoef je bij je registratie/aanmelding overigens nog NIET in te vullen. Zie de toelichting bij de volgende vraag.

5. Hoe maak ik een profielpagina aan op de Sjors-website?

Met een profielpagina heb je als aanbieder de mogelijkheid om jouw organisatie te presenteren. Je zet de organisatie dus in de schijnwerpers, ook als je geen activiteiten hebt. Inwoners krijgen zo een completer beeld van alle aanbieders. Er is ook ruimte voor leuke foto’s en voor links naar je website en social media. De komende activiteiten lichten we automatisch uit. Klik hier om een voorbeeld te bekijken.

  1. Log in op www.sjors.gowaalwijk.nl en klik op de button ‘Gegevens organisatie’ (bij aanbiederbeheer). 
  2. Onder het kopje ‘Presenteer jouw organisatie’ krijg je de mogelijkheid om jouw organisatie te presenteren. Gebruik het veld: ‘Licht hier jouw organisatie toe’ om de inwoners te enthousiasmeren over jouw organisatie. Voer ook de links naar de social mediakanalen van jouw organisatie in. Voeg maximaal drie foto’s toe die de uitstraling van jouw organisatie versterken.
  3. Opslaan en klaar! Bovenin staat een linkje waarmee je het eindresultaat ziet. 

Ook heb je de mogelijkheid om een unieke link te genereren, waarin uitsluitend jouw eigen activiteiten zichtbaar zijn. Je kunt deze link overal gebruiken ter promotie van jouw aanbod. Deel de link dus op je eigen website en/ of social media. Deze link vind je ook op de profielpagina (klik op: 'Bekijk activiteiten'). 

6. Ik ben als aanbieder geregistreerd en wil de gegevens beheren en contact opnemen met kinderen die zich hebben aangemeld. Hoe werkt het?

Log allereerst in op de speciale Sjors-site via https://www.sjors.gowaalwijk.nl/inloggen . Vul hier vervolgens het e-mailadres + wachtwoord waarmee je je eerder hebt geregistreerd als aanbieder voor de Sjors-actie. Je komt nu uit op een pagina waar je activiteiten kunt toevoegen, bestaande activiteiten kunt wijzigen en ook de inschrijvingen kunt bekijken, etc.

Sjors Sportief/Creatief wordt gefaciliteerd door Cultuur- en Sportstimulering Nederland. In deze instructievideo (7.36 min.) lichten zij stap voor stap toe hoe het systeem werkt en welke mogelijkheden het allemaal biedt.

Heb je toch nog vragen, stuur dan een mail aan info@gowaalwijk.nl. We helpen je zo snel mogelijk verder.

7. We weten nog niet (zeker) hoe ons trainingsschema / lesprogramma er volgend seizoen uitziet.

Dat het schema nog niet vaststaat, is niet erg. Presenteer je activiteit(en) eventueel zonder dagen/tijden van proeflessen te vermelden. Lukt het wel om data en tijden te vermelden, dan maak je daarmee de drempel om mee te doen wel lager.

Als aanbieder van activiteiten ben je vrij om binnen de actieperiode zelf de data en tijden voor de naschoolse activiteitenreeks te bepalen. Je mag kinderen ook mee laten doen met een bestaande groep en kunt gedurende de actieperiode extra data toevoegen. Dus besluit je om een extra kennismakingsactiviteit te organiseren in (bijvoorbeeld) de mei- of zomervakantie? Voeg het toe op de site.

8. Hoe melden kinderen zich bij ons aan via Sjors? Hoe werkt het?

Kinderen kiezen op de Sjors-website met welke activiteit(en) ze kennis willen maken. Klikken ze op jouw activiteit, dan belanden ze dus op de pagina met meer informatie over jouw organisatie/vereniging, uitleg over je aanbod, etc. Wil een kind inderdaad kennismaken, dan is het de bedoeling dat het kind zich aanmeldt via Sjors (de aanmeldknop op de pagina) en dus NIET door rechtstreeks contact met jouw organisatie/vereniging op te nemen via telefoon of e-mail.

Op het moment dat een kind zich via Sjors aanmeldt voor je activiteit(en), ontvang jij direct een bevestiging per mail. Vanaf dat moment kun je desgewenst wel rechtstreeks communiceren met het desbetreffende kind (of diens ouders).

Waarom deze routing? Alleen zo kunnen we monitoren hoeveel kinderen gebruikmaken van Sjors Sportief / Creatief en kunnen we ze naar hun ervaringen vragen, etc. Dat is (mede) de kracht van het programma!

Heb je geen concrete datum vermeld?

Als je geen concrete data kunt of wilt noemen (bijvoorbeeld omdat je individuele lessen aanbiedt), geef dan in je omschrijving aan dat je contact zult opnemen na aanmelding via Sjors.

De routing blijft dus hetzelfde: op het moment dat een kind zich aanmeldt voor je activiteit, ontvang jij direct een bevestiging per mail. Vanaf dat moment kun je rechtstreeks communiceren met het desbetreffende kind (of diens ouders) en een afspraak plannen voor een proefles op het moment dat het jullie beiden schikt.

9. Wat is het minimum / maximum aantal kinderen dat ik een proefles kan aanbieden?

Het maximum aantal deelnemers en de doelgroep bepaal je zelf. Je mag kinderen ook mee laten doen met een bestaande groep. Dit kun je allemaal aangeven in het systeem.

10. Ik wil extra vragen toevoegen aan het inschrijfproces, kan dat?

Steeds vaker komt het voor dat er net wat meer informatie nodig is van een deelnemer. Dat kan. Naast de standaard gegevens kun je zelf extra vragen toevoegen. Zoals ‘Door wie word je na de training opgehaald?’ of ‘Wil je een medaille na het uitlopen van de Avondvierdaagse?’

Je hebt de mogelijkheid om de vragen alleen te stellen aan de deelnemers van een specifieke activiteit of aan iedere deelnemer. Ook kies je eenvoudig tussen meerkeuze- of open vragen. Ook fijn: bij iedere vraag geef jij aan of de deelnemer deze verplicht moet beantwoorden. 

Klik hier voor een korte uitleg in een filmpje.

11. Onze vereniging biedt meerdere disciplines aan. Kan dat?

Bied je meerdere disciplines van sport of cultuur aan? Dan kun je deze uiteraard als aparte activiteiten aangeven op de website. Probeer de diverse activiteiten te beperken tot een maximum van drie, zodat er voor iedere aanbieder in het boekje voldoende ruimte is.

12. Wij organiseren geen lessen of trainingen, maar een jaarlijks toernooi / evenement. Kunnen we ook vermeld worden in het Sjors-boekje?

Ja, dat kan! Organisatoren van een (school)toernooi of bijvoorbeeld Jeugdavondvierdaagse kunnen ook gebruikmaken van Sjors Sportief/Creatief. Kinderen kunnen zich ook voor een eenmalige activiteit zoals een toernooi via de GO-website inschrijven. Wil je hier als organisatie gebruik van maken, neem dan contact op via info@gowaalwijk.nl.

13. Kunnen we een vergoeding vragen voor een proefles en zo ja, hoe werkt dat?

Sjors staat voor een laagdrempelige kennismaking met activiteiten en verenigingen. Het heeft de voorkeur om de proefactivititeiten gratis aan te bieden. Het is echter toegestaan om per inschrijving een kleine vergoeding te vragen. Dit is soms noodzakelijk bij creatieve activiteiten waarvoor (hoge) materiaalkosten worden gemaakt.

De inschrijver betaalt het bedrag direct via de Sjors-module (iDeal). Het totaalbedrag wordt vervolgens aan het einde van het schooljaar aan je organisatie uitgekeerd. GO Waalwijk heeft hiermee geen bemoeienis.

14. Hoe meld ik onze vereniging/organisatie als aanbieder aan?

Klik hier om je aan te melden als aanbieder: https://www.sjors.gowaalwijk.nl/registeren-aanbieder

Dit is niet ingewikkeld en je kunt uiteraard slim gebruikmaken van tekst en beeldmateriaal van je eigen website en/of het profiel op deze GO-website.

15. Onze vereniging/organisatie doet in een andere gemeente al mee aan Sjors Sportief / Creatief. Kan ik me via ons bestaande account aanmelden?

Je hoeft géén nieuw account aan te maken (maar je kunt je ook niet als aanbieder aanmelden, daarvoor moeten we even een koppeling maken ‘achter de schermen’). Stuur een mail met de naam van je organisatie aan info@gowaalwijk.nl, dan zorgen we dat gemeente Waalwijk z.s.m. aan je bestaande Sjors-account wordt toegevoegd. Zodat je ook in gemeente Waalwijk activiteiten kunt gaan aanbieden.

Staat je vraag er niet bij?

Stuur dan een mail aan info@gowaalwijk.nl. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.