Scrooge Live naar Waalwijk

Scrooge Live presentatrice Carrie ten Napel

De vierde editie van Scrooge Live ligt in het vooruitzicht. De live-vertelling van Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, wordt in december live uitgezonden vanuit Waalwijk.

Scrooge Live is een bijzondere muzikale kerstvertelling vol humor en zang, nog voordat de feestdagen zijn begonnen. En daarmee het perfecte startschot voor een periode vol warmte en gezelligheid. Met de uitzending wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. Scrooge Live is vrijdag 15 december rond 20.30 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Televisiespektakel

Na succesvolle edities in Leeuwarden en Dordrecht komt het televisiespektakel Scrooge Live op vrijdag 15 december 2023 naar Waalwijk. Een verrassende mix van bekende zangers en acteurs brengt dan live het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge – naar A Christmas Carol, de boekklassieker van Charles Dickens – tot leven. Ebenezer Scrooge is een gierige bankier die enkel om geld geeft. Vanuit de geesteswereld probeert Marley, de overleden compagnon van Scrooge, hem tot inkeer te brengen. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot. Scrooge Live is een verhaal over tegenstellingen tussen arm en rijk, over vriendschap, liefde en familie. Een muzikale speelfilm met een eigentijdse twist en met nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits.

Wie in de huid van de knorrepotterige vrek kruipt en wie de andere rollen in Scrooge Live invullen, wordt binnenkort bekendgemaakt. Wel kunnen we alvast vertellen dat Carrie ten Napel terugkeert als verslaggever.

Jan Slagter, directeur Omroep MAX: “We zitten weliswaar nog in het staartje van de zomer, toch verheug ik me al op vrijdagavond 15 december. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het samenstellen van een prachtige cast. Ik ga nog niks verklappen, maar het belooft weer een enorm spektakel te worden!”

Stad als podium

Timon Klerx, wethouder cultuur, evenementen en binnenstad in Waalwijk: “Ik ben geboren en getogen Waalwijker en ontzettend trots op mijn stad. De afgelopen jaren hebben we veel energie gestoken om onze binnenstad te veranderen van een plaats waar je shopt naar een plaats waar je echt wilt verblijven. We zetten de stad dan ook graag in als podium voor grote evenementen. Met een geweldige productie als Scrooge Live kunnen we heel Nederland laten zien hoe mooi Waalwijk is. Maar minstens zo belangrijk is voor ons de samenwerking met Kinderhulp. In Waalwijk maken wij met hulp van veel maatschappelijke organisaties een vuist tegen armoede. Dat doen we al goed, maar helaas is het nog lang niet voldoende. We hopen dan ook dat we samen met de Waalwijkse bevolking en ondernemers veel geld ophalen om met Kinderhulp de armoede voor veel kinderen te verzachten.”

Jan Wezendonk, directeur/bestuurder Nationaal Fonds Kinderhulp: “Ik verheug me enorm op de vierde editie van Scrooge Live. We hebben de afgelopen jaren een groot aantal kinderen kunnen helpen, maar nog steeds stromen er dagelijks veel aanvragen binnen. Omdat de tijdelijke koopkrachtmaatregelen volgend jaar stoppen, neemt de armoede in Nederland weer toe. Onze hulp is dus hard nodig.”

Nationaal Fonds Kinderhulp
In Nederland leven ruim 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Geld voor een warme jas of stevige schoenen ontbreekt. Het doel van de uitzending is om kinderarmoede aan de kaak te stellen en zoveel mogelijk geld op te halen. Kinderhulp vindt namelijk dat álle kinderen warmte en gelijke kansen verdienen.

Scrooge Live wordt geproduceerd door Mediawater in samenwerking met Kinderhulp en Omroep MAX.

Scrooge Live
Vrijdagavond 15 december rond 20.30 uur bij MAX op NPO 1