Rens loopt voor Jeugdfonds

Rens van Heijst loopt voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Buurtsportcoach Rens loopt Nijmeegse 4Daagse voor Jeugdfonds Sport & Cultuur
 

Rens van Heijst, buurtsportcoach van GO Waalwijk en gymdocent op drie Waalwijkse basisscholen, doet in juli mee aan de Nijmeegse 4Daagse. Vier dagen achtereen loopt Rens maar liefst 50 kilometer, met het doel zoveel mogelijk in te zamelen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur.
 
Het leven van Rens van Heijst staat in het teken van sport en beweging. Hij werkt als buurtsportcoach voor GO Waalwijk en is gymdocent op de basisscholen Meerdijk, Pieter Wijten en Hugo in Waalwijk. In zijn vrije tijd is hij een fanatieke hardloper, maar in 2023 kreeg ook het wandelvirus hem te pakken. “Ik wilde meedoen aan de 80 van de Langstraat en ontdekte tijdens de voorbereidingen dat ik wandelen ook echt leuk vind.” De 80 werd volbracht; dit jaar gaat Rens een nieuwe wandeluitdaging aan: de Nijmeegse 4Daagse. Vier dagen achtereen loopt Rens 50 kilometer. Hij loopt samen met een vriend, die al eerder deze enorme afstanden aflegde tijdens de 4Daagse. 
 
Wandel mee op woensdag 12 juni
Rens heeft er alle vertrouwen in en kijkt uit naar de 4Daagse: “We trainen volop. De komende weken hebben we nog enkele zondagen vrijgemaakt om een langere afstand te lopen. Ook tussendoor wandel ik zoveel mogelijk. Op woensdagmiddag 12 juni nodig ik kinderen uit om een half uur met me mee te lopen. We vertrekken om 13.00 uur bij Basisschool Meerdijk en lopen samen richting het speelveld bij basisscholen Pieter Wijten en Hugo. Daar begint om 13.30 uur het wekelijkse uurtje sport na school met de buurtsportcoaches. Ik hoop dat er veel kinderen meewandelen en vervolgens meedoen aan sport na school!”
 
Donaties zijn welkom
De Nijmeegse 4Daagse vindt plaats van 16 tot en met 19 juli. Rens van Heijst is te volgen via Instagram: www.instagram.com/rens4jeugdfonds. Donaties zijn welkom op zijn speciale actiepagina: https://lokalefondsen.mijnjeugdfondsactie.nl/fundraisers/rens-van-heijst.

De opbrengst komt ten goede aan kinderen in gemeente Waalwijk die een aanvraag doen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Tijdens het GO Waalwijk Festival op zondag 29 september zal Rens het bedrag bekendmaken en overhandigen aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur.
 
Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur
Eén op de elf kinderen in Nederland groeit op in armoede. Door financiële problemen is er geen geld voor sport of cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt kinderen tussen 0 en 18 jaar door het lesgeld of de contributie en eventuele materialen, zoals sportkleding of een instrument, te betalen. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen ouders en jongeren tot 18 jaar een aanvraag indienen bij een intermediair (tussenpersoon). Zij regelen vervolgens de rest. In gemeente Waalwijk zijn meerdere tussenpersonen actief, waaronder buurtsportcoach Rens van Heijst. Op www.gowaalwijk.nl/jeugdfonds-waalwijk staan de contactgegevens en een uitleg over het aanvragen.