Pannenkoek-fruit-spiesjes

Pannenkoek-fruit-spiesjes (lunch of tussendoortje)

VitaTilly deelt dit recept voor een lekker tussendoortje of een lunchgerecht. Je kunt het eventueel de avond vooraf maken, zodat je lunch alvast klaar staat. Kinderen zijn er dol op! 

Benodigdheden

  • 2 kleine eieren
  • 75 gram havermeel (of boekweitmeel)
  • 150 gram plantaardige melk
  • Topping naar keuze, zoals honing, tahin, kokosrasp
  • Fruit naar keuze, zoals druiven, blauwe bessen, mango

+ pan, spatel, satéprikkers

Zo maak je het

  • kluts 2 kleine eieren
  • voeg 75 gram havermeel (of boekweitmeel) + 150 gram plantaardige melk toe en meng het tot een beslag
  • schenk het beslag in delen in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes
  • besmeer elke pannenkoek met wat honing / tahin / kokosrasp (of een combinatie ervan)
  • rol de pannenkoekjes op en snijd de pannenkoekrol dan in stukjes
  • rijg de pannenkoekrolletjes aan een prikker en wissel daarbij af met druiven, blauwe bessen, mango of ander vers fruit