Overlaat op Mont Ventoux

Op 1 juni 2023 ging een groep van 14 leerlingen en begeleiders van SG de Overlaat de uitdaging aan: ze beklommen ze de Mont Ventoux in Frankrijk, ook wel 'de kale berg' genoemd.

Aan deze sportieve uitdaging gingen vijf maanden van voorbereidingen en trainingen aan vooraf. Leerlingen Jop, Sem, Tim, Max, Yari, Dave, Koen, Pim, Anthony, Anne, Faiya, Jay-Cee, Thijs, Timo en docenten Thieu Bolenius, Mark van Iersel, Maikel van der Schoot en Kamil Rosendaal werkten samen aan project 'Tour du Ventoux'.

Na maanden van voorbereiding vertrokken de leerlingen en begeleiders in de nacht van op maandag 29 mei 2023 naar Bédoin, waar camping La Garenne de uitvalsbasis was. Helaas viel het goede voorbereidingswerk in de avond letterlijk in het water wegens een heftige onweersbui. Dit zorgde echter voor nóg meer spirit en samenwerking. De volgende dag, woensdag 31 mei, volgde een training door het prachtige 'Gorges de la Nesque', om de benen op te warmen. Ook hierbij trotseerden sommige deelnemers de bizarre weersomstandigheden van het gebied. Gelukkig kwam iedereen veilig 'aan de meet'.

Top bereikt!

Donderdag 1 juni was de dag waarop de leerlingen en begeleiders, de Mont- Ventoux gingen beklimmen. Met behulp van twee volgwagens, fietsbegeleiders Marleen en Rens en ontzettend veel steun van supporterende ouders en familie werd het een loodzware rit, maar uiteindelijk lukte het iedereen om de top (1909 meter) te bereiken! Het is een fantastische ervaring geweest om samen de top te bereiken.

Levenslessen

'Tour du Ventoux' is een geweldige manier van leren, buiten het traditionele klaslokaal. Het gaat om fysiek sterker worden, maar vooral ook om belangrijke levenslessen zoals teamwork, doorzettingsvermogen, discipline en het overwinnen van uitdagingen. GO Waalwijk is trotse kledingsponsor van deze leerlingen.