Opening watertappunt MET

De regen weerhield de leerlingen er niet van om hun drinkwaterfles te vullen bij het nieuwe watertappunt.

MET Praktijkonderwijs Waalwijk begon een nieuwe schoolweek met een feestje. Een nieuw watertappunt op het schoolplein werd op 13 november in gebruik genomen. Edwin Kleiboer, GO Healthy-regisseur van GO Waalwijk, bracht voor alle 200 leerlingen en het team een cadeautje mee.

 

De nieuwe schoolweek begon voor de leerlingen van MET Praktijkonderwijs Waalwijk met een feestje. Aanleiding was de opening van een watertappunt op het schoolplein, mede mogelijk gemaakt door GO Waalwijk. Om aandacht te vragen voor het nieuwe watertappunt volgde een presentatie aan alle leerlingen: waarom is het belangrijk om voldoende water te drinken? GO Healthy-regisseur Edwin Kleiboer verrastte de leerlingen bovendien met een handige drinkwaterfles voorzien van hun naam. Om te laten zien dat je ook met water volop kunt variëren, stonden er allerlei soorten fruit klaar om water een smaakje te geven. Edwin Kleiboer vertelt: “Water is de beste dorstlesser. Je lichaam heeft ongeveer twee liter vocht per dag nodig. GO Waalwijk stimuleert daarom het drinken van water, door drinkwater in de openbare ruimtes bereikbaar te maken. MET Praktijkonderwijs Waalwijk heeft al enige tijd een watertappunt in de aula. Het nieuwe watertappunt op het schoolplein stimuleert het drinken van water extra, net als de drinkfles die we uitdeelden. Zo werken we samen met de school aan een gezondere leefomgeving in gemeente Waalwijk en stimuleren we gezonde gewoonten.” 

 

Openbare watertappunten

GO Healthy, een programma van GO Waalwijk, zorgt ervoor dat je op veel plekken gratis vers drinkwater kunt tappen. Er zijn al volop openbare watertappunten in gemeente Waalwijk. Een overzicht is te vinden op www.gowaalwijk.nl/drinkwater.

Contact

GO Healthy-regisseur GO Waalwijk

Edwin Kleiboer

Communicatie-adviseur GO Waalwijk

Judith Leijtens