NOC*NSF Nationale Sportweek

Nationale Sportweek 2023: waar kun je in gemeente Waalwijk aan meedoen?

Van 15 tot en met 24 september 2023 is de twintigste editie van de Nationale Sportweek. Ook in gemeente Waalwijk zijn er allerlei sportieve activiteiten waar je bij kunt aanhaken. We sluiten de Nationale Sportweek af met het GO Waalwijk Festival op zondag 24 september.

deze informatie wordt aangevuld

Proeftrainingen met Sjors Sportief
Ook tijdens de Nationale Sportweek kunnen kinderen t/m 12 jaar kennismaken met allerlei sporten met Sjors Sportief. Van airsoft, badminton, atletiek en hapkido tot voetbal, hardlopen, basketballen en freerunnen en méér! Bekijk het aanbod en meld je aan via www.sjors.gowaalwijk.nl. Kennismaken is vrijwel altijd gratis en je mag allerlei sporten uitproberen.
 
Zaterdag 16 september | Kanjertraining RWB Waalwijk: GO Waalwijk Festijn
Voor de allerkleinste jeugd start RWB op zaterdag 16 september 2023 om 10.30 uur het seizoen met een Kanjer Festijn. Alle RWB voetballers(sters) van 4 (bijna 5) t/m 6 jaar mogen hier aan mee doen, maar zijn ook alle schoolkinderen en kinderen uit de buurt van harte welkom. Dit evenement wordt gehouden op het hoofdveld van Vvoetbalvereniging RWB zodat ouders, opa’s en oma’s vanaf de tribune de verrichtingen van hun kids goed kunnen volgen. Uiteraard wordt onder leiding van coördinator/trainer Foort Cove een voetbaltraining afgewerkt waarbij de eindpartij zeker niet zal ontbreken. Dit feestelijk evenement is helemaal gratis en wordt georganiseerd met medewerking van GO Waalwijk, wat betekent dat de GO Waalwijk mascotte Sjors natuurlijk ook aanwezig zal zijn. Het veld wordt verder aangekleed met vlaggen, beachflags en uiteraard zal een springkussen niet ontbreken. RWB heeft een clubhuis dat in het bezit is van het certificaat “Gezondere kantine” waar op die ochtend het fruit en de waterkan voor jou klaarstaat. 

Zaterdag 16 september | Expeditie Zuiderwaterlinie
Expeditie Zuiderwaterlinie is een avontuurlijke ontdekkingstocht langs natuur, historie en cultuur op de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland. De Expeditie vindt plaats op vier verschillende dagen en plekken. Op zaterdag 16 september 2023 landt de Expeditie in Waalwijk. Meedoen is gratis! 
Afstand: 11 of 14 kilometer
Start: tussen 10.00 en 12.00 uur
Startlocatie: Brasserie Bij8, Raadhuisstraat 8, Waspik 
Meer informatie over de route is vinden op: https://www.zuiderwaterlinie.nl/1linie/nu-in-de-linie/mennos-reis/expeditie-zuiderwaterlinie-2023

Zaterdag 16 september | Open Kabouter Training

Op zaterdag 16 september nodigt Hockeyclub Waalwijk kinderen tussen de 4 en 6 jaar uit voor de Open Kabouter Training. Of je nu ervaren bent of het voor de eerste keer willen proberen, iedereen is welkom! Ervaren trainers staan klaar om de kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de basis van hockey. De club zorgt voor een hockeystick, zodat alle kabouterspelers kunnen ervaren hoe het is om met een stick op het veld te staan.

Tijd: 9.00-9.45 uur 

Locatie: Hockeyclub Waalwijk, Ambrosiusweg 29 in Waalwijk. We verzamelen in de kantine. 

Aanmelden: meld je kind(eren) uiterlijk 14 september aan via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeybGq8AhCSRZ0U9JCKCpNt8QDTbQRyXaUkQnd5PeRuE7dLBA/viewform

Zaterdag 16 september en zaterdag 23 september | Dorpstocht Waspik
Wandel of fiets samen met een gids door Waspik. Tijdens de route kun je luisteren naar de verhalen en weetjes over Waspik, ondersteund d.m.v. audio. Een ideale mogelijkheid om in ongeveer 2.5 uur een ronde door het dorp te doen! Halverwege de ronde is er de gelegenheid voor een koffiepauze en bezoek aan 1 van de kerken. 
De rondleiding is op aanvraag en gaat door bij minimaal 5 personen. Stuur een mail naar: dorpswandeling@goedespoorwaspik.nl om de mogelijkheden af te stemmen. 
Aanvang 13.00 uur. Kosten: 7 euro p.p. 

Zaterdag 16 t/m zondag 24 september | Open tennis- en padel toernooi TC Roaktum

TC Roaktum organiseert een open toernooi. Kijk voor alle info op https://mijnknltb.toernooi.nl/tournament/BAB774D5-A4E6-46B1-A439-00E2DE716960 

Maandag 18 september | Vriend(innet)jesdag bij vv Baardwijk
Vriend(innet)jesdag bij vv Baardwijk: van 18.15 tot 19.15 uur kunnen kinderen van 4 t/m 11 jaar samen met vriendjes en vriendinnetjes meetrainen, om te ontdekken of voetbal bij ze past. Kijk op www.sjors.gowaalwijk.nl voor info en gratis aanmelden.
 
Dinsdag 19 september | Jeu de boules op Vredesplein
Elke dinsdagmiddag organiseren de GO Fit-beweegcoaches Ine van Liempd en Annika Jabroer een wekelijkse jeu de boules-middag op het Vredesplein in Waalwijk. Kom gerust kijken of meedoen! Aansluitend drinken we samen gezellig een kopje koffie. 
Tijd: 13.30 tot 14.30 uur. 
Meer informatie en aanmelden: Ine van Liempd, tel. 06-33041431.

Dinsdag 19 september | Voetbalclinic

Samen RKC en SVO De Gaard organiseren een voetbalclinic voor leden van SVO De Gaard en hun vriendinnen / nichtjes / buurmeisjes (6 t/m 15 jaar). Meedoen = gratis.

Locatie: vv RWB, Sportpark De Gaard, De Gaard 1 in Waalwijk

Tijd: 18.00-20.00 uur.

Meer informatie: info@svodegaard.nl

Zaterdag 23 september | De Langstraat Klassieker
Op zaterdag 23 september vindt de zesde editie van De Langstraat Klassieker plaats: een fietstoertocht door de Langstraat en Brabant. Het fietsevent richt zich op fietsers van alle leeftijden, van recreanten tot wielrenners en gravelbikers. Klik hier voor info en inschrijven: https://delangstraatklassieker.nl.
 
Dankzij een samenwerking met GO Waalwijk en Uniek Sporten Midden Brabant is er dit jaar een route toegevoegd voor mensen met een aangepaste fiets. Duofietsen, driewielers, handbikes, racerunners, tandems en andere aangepaste fietsen kunnen daardoor ook meedoen. Let op: aanmelden voor deze groep kan tot en met dinsdag 19 september en uitsluitend telefonisch bij de GO Fit-beweegcoaches:
Annika Jabroer, tel. 06 – 22 75 03 74
Ine van Liempd, tel. 06 – 33 04 14 31
 
Zondag 24 september | GO Waalwijk Festival
GO Waalwijk Festival: sport- en uitmarkt in het centrum van Waalwijk. Tientallen aanbieders laten je kennismaken met allerlei sporten, beweegactiviteiten en urban sports. Toegang is gratis. Kijk voor een overzicht van alle deelnemers op www.gowaalwijk.nl/festival