Nieuwe kunstprijs

Nieuwe kunstprijs Waalwijk

De gemeente Waalwijk heeft een nieuwe kunstprijs in het leven geroepen. Alle kunstenaars die in de gemeente Waalwijk wonen of werken kunnen meedoen. Bijzonder aan deze kunstprijs is, dat alle inwoners van de gemeente Waalwijk door middel van een verkiezing kunnen aangeven wie de kunstprijs moet krijgen.

Aanstaande zondag 1 oktober start de eerste ronde. Dan kunnen alle in Waalwijk wonende en werkende kunstenaars zich aanmelden voor deelname. In de tweede ronde worden uit de inzendingen 10 kunstwerken gekozen. In de derde ronde worden die tien kunstwerken in het gemeentehuis geëxposeerd, waarbij iedereen die dat wil, kan stemmen op een van de tentoongestelde kunstwerken.

Wethouder Timon Klerx is enthousiast over de nieuwe kunstprijs. ‘Een van de leuke aspecten van de Kunstprijs Waalwijk is dat niet slechts een of een paar mensen bepalen wie de prijs krijgt. Alle inwoners van de gemeente Waalwijk kunnen stemmen op de kunstwerken waarmee de kunstenaars naar de kunstprijs dingen. Op de website van Kunstprijs Waalwijk zie je hoe dat werkt.’ 
Zijn mening over de kunstprijs is positief: ‘We hopen dat in eerste instantie alle in de gemeente wonende en werkende kunstenaars meedoen. Deelname is voor hen kosteloos. Daarna hoop ik dat veel inwoners van Waalwijk hun mening over de kunstwerken geven. De kunstenaar die de Kunstprijs Waalwijk wint, krijgt 1.000 euro.’ 

Onder de inwoners die gaan stemmen, worden kunstboekjes verloot, zodat niet alleen de winnaar van de Kunstprijs Waalwijk een prijs wint, maar iedereen die gaat stemmen ook een prijs kan winnen. Zie voor alle informatie over de kunstprijs en de verkiezing www.kunstprijswaalwijk.nl.

De gemeente Waalwijk heeft de organisatie van de Kunstprijs Waalwijk in handen gegeven van Stichting Kunstweek. Voor vragen kunt u mailen met info@kunstweek.nl of bellen met David Polak, 0162 580 909.