NDC Waalwijk is gestart

Wandelchallenge NDC Waalwijk is gestart; aanmelden blijft mogelijk
 

Woensdagavond 24 april is de editie van de Nationale Diabetes Challenge Waalwijk gestart. De wandelchallenge wordt alweer voor de achtste keer georganiseerd. Deelnemers in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik bouwen onder begeleiding van wandelcoaches in 20 weken een goede wandelconditie op. Aansluiten bij een wandelgroep blijft mogelijk. Deelname aan de NDC is gratis.
 
Ruim zestig deelnemers verzamelden zich woensdag aan het begin van de avond op de atletiekbaan in Waalwijk voor een gezamenlijke start. Ze lieten zich niet weerhouden door de stevige wind en een donkere wolkenlucht en dat werd beloond: op het moment dat wethouder Dilek Odabasi de wandelaars toesprak en het startschot gaf, liet de zon zich zelfs even zien. De wandelaars startten met een ronde over de atletiekbaan, waarna de meesten het sportterrein verlieten om enkele kilometers te gaan wandelen. Een enkeling hield het na één of twee ronden voor gezien en moest even bijkomen. “Dat is geen enkel probleem”, aldus Ine van Liempd. De GO Fit-beweegcoach is mede-organisator van de jaarlijkse NDC Waalwijk en begeleidt ook wandelgroepen. “De komende weken gaan we op ieders tempo aan de slag met de wandelconditie. Ook wie moeite heeft met lopen of geen lange afstand kan afleggen, is van harte welkom. Het is geweldig dat deze deelnemers de uitdaging aangaan. Het is niet voor niets een ‘challenge’.” NDC-coördinator Yvonne Daane, in het dagelijks leven werkzaam bij Thebe, benadrukte voorafgaand aan de start nog eens dat iedereen mee kan doen. “Hoewel de naam van de wandelchallenge anders doet vermoeden, hoef je geen diabetes te hebben om mee te doen. Bewegen is voor iedereen gezond en kan zelfs chronische ziekten helpen voorkomen. Niet voor niets schrijven zorgprofessionals vaak ‘bewegen op recept’ voor. Bovendien is de NDC Waalwijk belangrijk voor sociale contacten. Gezelligheid staat echt voorop. Onderweg wordt er volop gekletst en na de wandeling drinken we een kop koffie.”
 
Aanmelden kan nog steeds
Niet alle mensen die zich al hebben aangemeld stonden woensdagavond aan de start. Yvonne Daane: “Uit ervaring weten we dat er de komende weken nog veel aanmeldingen volgen. Later aansluiten is mogelijk, graag zelfs! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.” Aanmelden voor NDC Waalwijk kan door een mailtje te sturen aan ndcwaalwijk@gmail.com of via de website www.nationalediabeteschallenge.nl/ndcwaalwijk. Deelname aan de NDC Waalwijk is gratis.
 
NDC Waalwijk wordt ondersteund door samenwerkende zorgprofessionals, GO Waalwijk, ContourdeTwern Waalwijk en de Bas van de Goor Foundation.