NDC Waalwijk finaleweek

De Nationale Diabetes Challenge Waalwijk (NDC Waalwijk) gaat de laatste wandelmaand in. Wie graag wil ervaren hoe het is om mee te doen, is van harte welkom om de komende weken nog mee te wandelen. Ook deelnemers aan de finaleweek medio september en de finaledag op zaterdag 16 september zijn welkom. Initiatiefnemer en mede-organisator Lilianne Kuypers hoopt nog veel nieuwe gezichten te begroeten: ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!’.


De Nationale Diabetes Challenge Waalwijk 2023 ging in april van start. De jaarlijkse wandelchallenge vindt dit jaar al voor de zevende keer plaats en kent naast veel trouwe deelnemers ook volop nieuwkomers. Initiatiefnemer en mede-organisator Lilianne Kuypers ziet graag nog meer mensen aansluiten. “Graag laten we iedereen die dat wil, kennismaken met onze wandelgroepen. Ook al zijn we al aardig wat weken onderweg, het blijft nog steeds mogelijk om aan te sluiten bij onze groepen in Waalwijk, Waspik of Sprang-Capelle. We houden altijd rekening met ieders wandeltempo!”


FINALEWEEK MET VIERDAAGSE EN SLOTFESTIVAL IN TILBURG OP 16 SEPTEMBER
Daarnaast kijken de deelnemers al uit naar de finaleweek vanaf 12 september. Traditiegetrouw sluit de NDC af met een wandelvierdaagse: drie avonden in Waalwijk en de finaledag op de landelijke feestlocatie. Lilianne: “Dit jaar is de slotdag dicht bij huis: het NDC Festival vindt plaats bij de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. Het voelt dit jaar toch een beetje als een thuiswedstrijd en hopen dan ook met veel deelnemers ons in Tilburg te presenteren! Daar maken we er een feestelijke dag van samen met nog vele andere wandelaars uit heel Nederland. Op deze dag lopen we een mooie, door jezelf gekozen, afstand in de omgeving van Tilburg en worden we feestelijk binnengehaald. Ook is er de mogelijkheid om op de naastgelegen atletiekbaan te wandelen. Dankzij ondersteuning van GO Waalwijk kunnen we het busvervoer naar en van Tilburg en ook de toegang tot het festival kosteloos aanbieden.”

PRAKTISCHE INFORMATIE
De afsluitende vierdaagse van NDC Waalwijk vindt plaats op 12, 13 en 14 september in Waalwijk. Op zaterdag 16 september worden de vierdaagse en daarmee de challenge afgesloten met het NDC Festival in Tilburg. Vanuit Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle wordt busvervoer georganiseerd. Vertrek naar Tilburg vanaf circa 9.00 uur, omstreeks 16.30 uur weer terug in Waalwijk. Exacte tijden en verzamellocaties volgen na aanmelding.
Deelname aan NDC Waalwijk en het NDC Festival is gratis.


Kijk voor informatie over de wekelijkse wandelgroepen op www.nationalediabeteschallenge.nl/ndcwaalwijk/info/.
Voor aanmelding en meer informatie voor de slotweken en de finaleweken stuurt u een mail aan ndcwaalwijk@gmail.com.