NDC 2024

wandelaars tijdens Nationale Diabetes Challenge

Op woensdag 24 april start de 8e editie van de Nationale Diabetes Challenge Waalwijk! Het startschot voor alle wandelgroepen vindt plaats om 18.30 uur op de atletiekbaan in Waalwijk. Vervolgens gaan de groepen 20 weken lang wandelen onder begeleiding van wandelcoaches. De finale vindt plaats op zaterdag 28 september. Deelname aan de NDC is gratis.

De NDC is een wandelchallenge van 20 weken, van eind april tot en met september. Elke week wandelen we in groepjes, onder begeleiding van een wandelcoach. We houden rekening met ieders niveau en bouwen de intensiteit van de wandelingen langzaam op. De NDC start op diverse locaties, in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle. Alle groepen trainen voor de 5 kilometer. Op woensdagavond kunt u ook terecht voor de 10 kilometer.

Vanaf maandagavond 29 april 18.30 uur gaan ook de wandelgroepen in Sprang-Capelle van start (verzamelen bij Zalencentrum Zidewinde, Julianalaan 1). Op woensdagmiddag 1 mei, 13.30 uur volgt de wandelgroep die wekelijks vertrekt vanaf Parkpaviljoen Waalwijk, Grotestraat 154A in Waalwijk. 

Meer informatie en inschrijven

Tijdens de GO Healthy-week zijn er 3 informatiemomenten voor info en inschrijven:

  • Woensdag 10 april, tussen 10.00 en 12.00 uur, Buurthuis Bloemenoord, Bloemenoordplein 3 in Waalwijk
  • Woensdag 10 april, tussen 10.00 en 12.00 uur, Sociaal-cultureel centrum Den Bolder, Schoolstraat 19 in Waspik
  • Donderdag 11 april, tussen 10.00 en 12.00 uur, Zalencentrum Zidewinde, Julianalaan 1 in Sprang-Capelle

Ook zijn we aanwezig op de informatiemarkt tijdens het event 'GO in Balans' op zondag 7 april in Theater De Leest. Klik hier voor meer informatie en het reserveren van een gratis kaartje voor 'GO in Balans'.

Inschrijven voor de NDC Waalwijk kan ook direct via de website: www.nationalediabeteschallenge.nl/ndcwaalwijk.

Vragen? Mail naar ndcwaalwijk@gmail.com. Of bel met Yvonne Daane: tel. 06 - 50 69 51 98 of Ine van Liempd: tel. 06 - 33 04 14 31. 

Over de NDC

De NDC is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Deze stichting zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te vergroten door middel van sport en bewegen. De NDC was oorspronkelijk bedoeld voor mensen met diabetes, maar iedereen is welkom om mee te doen! De NDC vindt niet alleen in gemeente Waalwijk plaats. In heel Nederland doen mensen mee! Op zaterdag 28 september komen we samen met alle deelnemers uit Nederland. Samen wandelen we dan de NDC-finale in Arnhem, een feestelijke afsluiting!

Facebook