Mooie start GO Urban-maand

 Het GO Urban-festival ‘kick-off the summer’ op woensdag 3 april was met zo’n 50 deelnemers een succes. (foto: Pix4Profs/Johan Wouters)

Komende weken gratis straatvoetbaltoernooi, padel en wipe-out

Geslaagde start GO Urban-maand voor jongeren 

Met zo’n 50 enthousiaste deelnemers en volop toeschouwers bij het GO Urban-festival is de start van de GO Urban-maand geslaagd. De komende drie weken kunnen tieners en jongeren tussen 12 en 16 jaar nog meedoen met het straatvoetbaltoernooi FC Straat, een middag padel en een wipe-out in het zwembad. Deelname aan alle activiteiten is gratis. 
 
De organiserende buurtsportwerkers en -coaches Elke Forkink en Rens van Heijst genieten nog volop na van het GO Urban-festival ‘Kick-off the summer’ dat ze op woensdag 3 april organiseerden. Het druilerige weer hield jongeren niet tegen; het Cruyff Court was gevuld met jongeren die enthousiast meededen aan streethockey, urban handbal, crossfit, goalball, een creatieve workshop en meer. In een pannaveldje namen de deelnemers het op tegen Iman El Jackson, zus van de bekende freestyle voetballer Nasser El Jackson en nét zo handig met een bal. Een DJ, een heuse ‘game-truck’ van de Tavenu en foodkraam met lekkere snacks door VitaTilly maakten het feest compleet. “Onze missie is nu eigenlijk geslaagd”, vindt buurtsportwerker Elke. “We willen graag activiteiten organiseren voor jongeren tussen 12 en 16 jaar die voor ons en ook voor jongerenwerkers van Tavenu niet goed in beeld zijn. Deze leeftijdsgroep valt vaak een beetje buiten de boot. Daarom hebben we samen met een aantal jongeren bedacht wat hen aanspreekt. Dit festival viel in ieder geval in de smaak!”. 
 
FC Straat op vrijdag 12 april
Het festival vormde de start van een GO Urban-maand. Op vrijdagmiddag 12 april vindt op het Cruyff Court het toernooi FC Straat plaats. Jongens en meiden tussen 10 tot en met 14 jaar kunnen eraan meedoen; inschrijven kan nog tot en met zondag 7 april. Elke legt uit: “FC Straat is het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland. Het is een initiatief van FC Straat, de Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. De winnende teams gaan door naar regionale finales. Superleuk! We hopen vrijdag 12 april op veel deelnemers en natuurlijk ook op veel supporters.” Op woensdag 17 april staat padel met Tavenu bij TPV Waalwijk op het programma; op woensdag 24 april (in de meivakantie) kunnen tieners en jongeren tussen 12 en 16 jaar zich uitleven op een wipe-outbaan in zwembad Olympia. Voor de aankomende activiteiten is aanmelden verplicht, maar meedoen is gratis. Kijk op www.gowaalwijk.nl/gourban voor alle info of bel met buurtsportwerker Elke Forkink: 06 - 13 53 10 88.