Meer 'Fietsmaatjes' gezocht

twee mensen op de duofiets van GO Waalwijk

Samen maken we (duo)fietsen mogelijk voor iedereen die het niet (meer) zelfstandig kan
GO Waalwijk zoekt nog meer Fietsmaatjes
 
Voor inwoners die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, schafte GO Waalwijk in het voorjaar een duofiets aan. Het bleek een welkome aanvulling op de duofietsen die binnen de gemeente al in gebruik waren. Om het uitlenen en bemannen van de duofietsen zo goed mogelijk te regelen, zoekt GO Waalwijk samen met Fietsmaatjes naar vrijwilligers die bestuurlijke taken op zich willen nemen. Een eerste bijeenkomst leverde al meerdere vrijwilligers op, maar extra versterking is welkom. Daarom is er op dinsdag 16 januari opnieuw een informatiebijeenkomst.
 
GO Waalwijk sluit aan bij het landelijke concept ‘Fietsmaatjes’. Fietsmaatjes koppelt vrijwilligers aan mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Samen maken zij fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. GO Waalwijk stelt een duofiets beschikbaar; het uitlenen ervan regelen GO Fit-beweegcoach Annika Jabroer en haar collega’s. Annika legt uit: “Er wordt erg veel gebruik gemaakt van de duofiets. Om dat goed te coördineren en de uitleen van deze en de andere duofietsen ook in de toekomst te kunnen borgen, willen we in gemeente Waalwijk het project ‘Fietmaatjes’ opzetten. Begin november organiseerden we een eerste informatiebijeenkomst over Fietsmaatjes. Dat leverde meerdere nieuwe vrijwilligers op. Extra versterking is echter welkom. We zoeken mensen die het leuk vinden om organisatorische taken te vervullen. En als ze graag als begeleider meefietsen, kan dat natuurlijk ook. Op dinsdag 16 januari organiseren we opnieuw een informatiebijeenkomst. De regiocoördinator zal uitleggen hoe Fietsmaatjes werkt en wat er nodig is voor de lokale organisatie. Graag lichten we toe wat de taken precies omvatten en hoeveel tijd ermee gemoeid zal zijn. Kom dus meer te weten over Fietsmaatjes, zodat u daarna kunt bepalen of u actief wilt worden voor Fietsmaatjes!”
 
Informatiebijeenkomst 16 januari
De informatiebijeenkomst over Fietsmaatjes vindt op dinsdag 16 januari van 13.00 tot 16.00 uur plaats (informatie over de locatie ontvangt u na aanmelding). Iedereen die graag fietst en overweegt om zich in te zetten voor Fietsmaatjes in gemeente Waalwijk is welkom, zonder enige verplichting. Stuur een e-mail aan GO Fit-beweegcoach Annika Jabroer om u aan te melden voor de informatiebijeenkomst: annikajabroer@contourdetwern.nl.