Linzensoep

Linzensoep (lunch of diner)

Tijdens de Maand van Lezen en Schrijven in 2021 deelde Dilek Odabasi, wethouder van gemeente Waalwijk haar recept voor linzensoep • 4 personen

Benodigdheden

  • 175 gram rode linzen
  • 1 aardappel
  • 1 wortel
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 blokjes bouillon (groente of kip)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel olie of boter
  • chilipoeder
  • zwarte peper
  • komijnpoeder
  • verse munt

+ kookpan, spatel, staafmixer

Zo maak je het

  • Snij de aardappel, ui en wortel in kleine stukjes.
  • Verwarm olie of boter in de pan. Bak de ui en knoflook tot ze glanzen
  • Doe de tomatenpuree en de kruiden er bij. Tip: Niet meteen teveel kruiden er in doen. Je kunt er later nog meer kruiden bij doen.
  • Doe de andere ingredièˆnten erbij. Bak alles een paar minuten.
  • Doe er 1,5 liter water bij. Breng de soep aan de kook.
  • Wanneer de soep kookt, zet dan het vuur laag. Laat de soep nog 30 minuten koken.
  • Maak de soep glad met de staafmixer.

Extra tips

  • Serveer de soep lekker met Turks brood.
  • Heb je geen verse munt? Gedroogde munt kan ook!
  • Je kunt de soep ook invriezen.