Linzensoep
Linzensoep (lunch of diner)
Tijdens de Maand van Lezen en Schrijven in 2021 deelde Dilek Odabasi, wethouder van gemeente Waalwijk haar recept voor linzensoep • 4 personen
Benodigdheden
- 175 gram rode linzen
- 1 aardappel
- 1 wortel
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 2 blokjes bouillon (groente of kip)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel olie of boter
- chilipoeder
- zwarte peper
- komijnpoeder
- verse munt
+ kookpan, spatel, staafmixer
Zo maak je het
- Snij de aardappel, ui en wortel in kleine stukjes.
- Verwarm olie of boter in de pan. Bak de ui en knoflook tot ze glanzen
- Doe de tomatenpuree en de kruiden er bij. Tip: Niet meteen teveel kruiden er in doen. Je kunt er later nog meer kruiden bij doen.
- Doe de andere ingredièˆnten erbij. Bak alles een paar minuten.
- Doe er 1,5 liter water bij. Breng de soep aan de kook.
- Wanneer de soep kookt, zet dan het vuur laag. Laat de soep nog 30 minuten koken.
- Maak de soep glad met de staafmixer.
Extra tips
- Serveer de soep lekker met Turks brood.
- Heb je geen verse munt? Gedroogde munt kan ook!
- Je kunt de soep ook invriezen.