Leergeld De Strohalm

Stella de Swart, Gaby van den Biggelaar (directeur Leergeld Nederland) en Geert van Rooij, voorzitter Leergeld Waalwijk de Strohalm

Stichting Leergeld Waalwijk De Strohalm van start
 

Stichting De Strohalm is op 5 juni aangesloten bij de landelijke Stichting Leergeld. We gaan verder onder de naam Stichting Leergeld Waalwijk De Strohalm.

Stichting Leergeld Waalwijk De Strohalm helpt kinderen tot 18 jaar uit gezinnen met geldzorgen in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. Door de financiële thuissituatie dreigen deze kinderen buiten de boot te vallen bij binnen- en buitenschoolse activiteiten. Onze missie is dat elk kind kan meedoen. 

Voordelen van aansluiting bij de landelijke Stichting Leergeld zijn dat we gebruik kunnen maken van de landelijke ondersteuning zoals het administratieve systeem, de uniforme communicatie, de goede naamsbekendheid van Leergeld en het benutten van landelijke fondsen en subsidies. Daarnaast is Leergeld Nederland een belangrijke partner op landelijk niveau naar beleidsmakers en andere partijen op het gebied van armoedebestrijding. 
Op dit moment zijn er meer dan 110 Leergeldstichtingen actief in 75% van de gemeenten in Nederland.

Stichting De Strohalm is sinds 2002 actief en heeft de afgelopen 22 jaar veel gezinnen in de gemeente Waalwijk kunnen ondersteunen. We helpen met baby- of schoolspullen, schoenen, kleding, een fiets, sportclub, muziekles of een verjaardagscadeau. Ouders en verzorgers kunnen zo het beste aan hun kind geven en elk kind kan meedoen.

Als Stichting Leergeld Waalwijk De Strohalm blijven we een autonome vrijwilligersorganisatie en afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Ongewijzigd blijft ook de werkwijze met onze betrokken vrijwilligers. De ambitie is om nog meer kinderen te helpen met onze vertrouwde dienstverlening!

Voor meer informatie zie de website: www.leergeldwaalwijk.nl