Huis van WW weekend open

foto van Huis van Waalwijk, het voormalige stadhuis van Gemeente Waalwijk en nu in gebruik als creatieve locatie met exposities en voorstellingen.

14 februari 2023

Huis van Waalwijk voortaan ieder weekend open

Het Huis van Waalwijk gaat met ingang van het weekend van 4 en 5 maart 2023 voortaan ieder weekend open. Een samenwerking met Winterdijk 30b, DichterBijWaalwjk en de opvolger van het GMHK, Hedendaagse Kunst Waalwijk, moet voor een interessant en divers aanbod aan activiteiten garant staan.

Het Huis zal op de weekenddagen van 12.00 tot 17.00 uur open zijn. Indien er voldoende gidsen beschikbaar zijn, zullen die tussen 14.00 en 16.00 uur ook rondleidingen door het gebouw verzorgen waarin de historie en de architectuur centraal staan. Tot de zomer zal daarnaast een aantal ‘pop up’-activiteiten plaatsvinden.

Expositie van HKW

Hedendaagse Kunst Waalwijk is voortaan ieder weekend aanwezig in ruimtes die op dat moment in het Huis beschikbaar zijn. Ook zullen gastexposanten acte de presence geven.  HKW zal onder andere gebruik maken van de burgemeesters- en secretariskamer in het Huis. Op 4 maart om 16.00 uur vindt de opening plaats van de eerste expositie van HKW.

Op en in het weekend na Koningsdag in april biedt het Huis ook onderdak aan de Sprangse kunstenaar Jan van Summeren.

Poëzie/Proza op Poten

DichterBijWaalwijk, dat met een onlangs uitgebreid bestuur meer van ziich wil laten zien en horen,  gaat vanaf maart iedere tweede zondag van de maand PPoP (Poëzie/Proza op Poten) in het Huis verzorgen. Muzikanten, dichters en schrijvers uit de wijde omtrek worden uitgenodigd om tussen 14 en 16 uur naar het Huis te komen en daar op te treden. De voorgelezen teksten belanden in een databank waaruit de muzikanten kunnen putten om ze te gebruiken in hun muziek. De daarop volgende keer dat PPoP plaatsvindt, kunnen er wellicht al resultaten van deze samenwerking te zien en horen zijn. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden: info@dichterbijwaalwijk.nl.

Maandelijks muziekoptreden

Winterdijk30b wil in het Huis van Waalwijk vanaf maart maandelijks een muziekoptreden gaan plannen. Met name koren kunnen zich melden voor een optreden in de voormalige raadzaal: info@winterdijk30b.nl.

Expositie Suermondt

Vanaf half mei biedt het Huis plaats aan de al twee keer uitgestelde grote expositie rond werk van de bekende kunstenaar en docent Wim Suermondt, waarbij vooral diens buitenkunst centraal staat. Deze expositie zal minstens vier weken gaan duren.

Expositie van community art

Op 25 juni neemt het Huis deel aan het Halve Zolen Festival. In samenwerking met het Kunstencentrum Waalwijk wordt gewerkt aan een expositie van community art, met als basis foto’s van Waalwijk die mensen als basismateriaal kunnen insturen. Ook zal er een  bijzondere geluidsinstallatie van Mathijs van Leeuwis te zien en horen zijn.