Grote donatie Jeugdfonds

overhandiging symbolische cheque van 2775 euro door Allround Makelaardij aan Jeugdfonds Sport & Cultuur in gemeente Waalwijk

Financiële steun voor kinderen bij sport en creatieve lessen

Op zondag 25 september overhandigde Allround Makelaardij Waalwijk middels een symbolische cheque het bedrag van 2.775,- euro aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur Brabant. Het was de opbrengst van de sponsoractie die het makelaarskantoor een jaar geleden startte. Het geld is bestemd voor kinderen uit gemeente Waalwijk die opgroeien in een gezin dat het financieel moeilijk heeft, zodat ze mee kunnen doen met sport en creatieve activiteiten.

Tijdens de Open GO-dag op 11 september 2021 – een sobere variant op het GO Waalwijk Festival – kondigde Allround Makelaardij Waalwijk de sponsoractie aan. Bij elke woning die sindsdien door het kantoor werd verkocht, werd € 25,- gereserveerd voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dat resulteert in het totaalbedrag van € 2.775,-. “We vinden het belangrijk dat elk kind in onze gemeente de kans krijgt om te sporten of bijvoorbeeld dans- of muzieklessen te volgen”, zo motiveerden makelaars Joris Paijmans en Wout Mahieu hun spontane initiatief. Ook doen ze een oproep: “Hopelijk krijgt dit navolging bij andere bedrijven binnen gemeente Waalwijk. Zeker in deze tijd, waarin naar verwachting meer gezinnen in financiële nood gaan komen en het dus denkbaar is dat meer kinderen een beroep gaan doen op het Jeugdfonds Sport en Cultuur.”

Hulp voor kinderen in armoede

Eén op de elf kinderen in Nederland groeit op in armoede. Door financiële problemen is er geen geld voor sport of cultuur. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur helpt kinderen tussen 0 en 18 jaar door het lesgeld of de contributie en eventuele materialen, zoals sportkleding of een instrument, te betalen. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur is een landelijke organisatie. Peter Overeem legt uit: “In 2022 zijn er in het hele land 230 gemeenten aangesloten, waaronder de gemeente Waalwijk. Voor kinderen die hier wonen, is een apart potje. De gemeente draagt hier jaarlijks aan bij, maar aanvullende bijdragen zoals nu van Allround Makelaardij Waalwijk zijn méér dan welkom.” Wethouder Dilek Odabasi is blij met de actie van de makelaars. “Geweldig dat deze ondernemers zich maatschappelijk betrokken tonen en ervoor kiezen om meer kinderen een kans te geven om te sporten of creatief talent te ontplooien.”

Aanvragen via tussenpersoon

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het Jeugdfonds Sport en Cultuur kunnen ouders en jongeren tot 18 jaar een aanvraag indienen bij een tussenpersoon. Zij regelen vervolgens de rest. In gemeente Waalwijk zijn meerdere tussenpersonen actief, waaronder de buurtsportcoaches, Kunstencentrum Waalwijk en Stichting De Strohalm. Ga naar www.gowaalwijk.nl/jeugdfonds-waalwijk voor de contactgegevens en uitleg over het aanvragen.