GO Healthy receptenactie

GO Healthy start met receptenactie in supermarkt 


Al langere tijd brengt GO Healthy recepten uit in samenwerking met Het Taalhuis Waalwijk en andere lokale organisaties. Op maandag 8 april ging een nieuwe samenwerking van start met supermarkt PLUS Van Engelen in Waalwijk. Ieder kwartaal wordt in de winkel een nieuw recept gepresenteerd, van en voor inwoners van gemeente Waalwijk. De start was voor Samir en Badiaa uit Waalwijk. Zij maakten een heerlijk gerecht uit hun geboorteland: Syrische rijst met kip. 
 
Iedereen die afgelopen maandagmiddag boodschappen deed in supermarkt PLUS Van Engelen kon proeven van Syrische rijst met kip, het favoriete gerecht van Samir en Badiaa. Het echtpaar deelt hun favoriete recept uit hun thuisland Syrië op verzoek van De Kansenfabriek en GO Waalwijk. De receptuur is de komende vier weken beschikbaar in de winkel, waarbij in de schappen de ingrediënten duidelijk worden aangegeven. “Het is de start van een leuke samenwerking rond recepten, waarbij we regelmatig nieuwe recepten zullen presenteren”, aldus GO Healthy-regisseur Edwin Kleiboer van GO Waalwijk. “We hopen dat ook andere lokale supermarkten willen aansluiten op dit initiatief. Wij gaan in ieder geval alweer aan de slag met een volgend recept!”
 
De folder met het recept is verkrijgbaar bij supermarkt PLUS Van Engelen in Waalwijk. De beschrijving is ook te vinden op www.gowaalwijk.nl/recepten. Op maandag 15 april bereiden Samir en Badiaa het gerecht in het Buurtrestaurant in Balade. Reserveren is niet meer mogelijk. Ook op 29 april, 13 mei en 27 mei organiseert ContourdeTwern het Buurtrestaurant.
 
Bij het uitwerken van recepten is het Taalhuis Waalwijk nauw betrokken. Belangrijk is namelijk dat ieder recept eenvoudig te lezen is. In gemeente Waalwijk heeft 13% van de inwoners moeite met lezen en schrijven. Dat maakt veel dingen moeilijk. Zoals een brief van de overheid begrijpen. Bankzaken regelen. Ook koken kan lastig zijn. Een duidelijk recept en duidelijke ingrediënten: dat helpt.