GO Fit beweegbus

portretfoto mevrouw Vreeling (94 jaar) uit Waalwijk

19 december 2022

Elke week met de GO Fit beweegbus naar de les

Ze begint de dag met beweegoefeningen, wandelt elke dag en gaat trouw iedere woensdag naar de beweegles in De Blyde Incomste. Omdat ze zelf geen auto meer rijdt, is mevrouw Vreeling (94) blij met de GO Fit beweegbus, die haar naar de beweegles brengt.

“Ik heb echt behoefte aan beweging. En daar bof ik mee, ik hoef me er absoluut niet toe te zetten.” Mevrouw Vreeling uit Waalwijk is 94 jaar en is nog zeer fit en vitaal. De tia die ze een tijd geleden kreeg, kwam ze behoorlijk te boven. “Ik heb wel problemen met mijn geheugen hoor, zeker na een intensief gesprek.” Maar, ze telt haar zegeningen en doet er alles aan om gezond te blijven. De dag begint steevast met ochtendgym. “Terwijl ik nog in bed lig, trek ik mijn knieën op naar mijn neus. Dat doe ik vijf keer. Daarna doe ik een aantal andere oefeningen en ik eindig met nog eens het optrekken van de knieën. Dat houdt me soepel. Ik kom bijna nooit bij een fysiotherapeut.” Vanuit het Spoorwiel in Besoyen waar ze (zelfstandig) woont, loopt ze regelmatig richting het centrum, de supermarkt of naar het Wandelpark. “Als ik een dag niet heb gewandeld, fiets ik 20 minuten op de fietstrainer.”

Heerlijke beweegles

Als lid van het NVVH Vrouwennetwerk Waalwijk speelt mevrouw Vreeling in de zomer graag jeu de boules en doet ze wekelijks mee aan een beweegactiviteit waar met name aan de motoriek wordt gewerkt. “Dat vind ik best moeilijk, maar ik houd vol. Ook al vind ik het een wat tamme les. Ik houd meer van een activiteit waar je een beetje wordt opgezweept.” Ze lacht: “Op woensdag ga ik naar de les van beweegdocent Jip de Groot in De Blyde Incomste. Daar kan ik lekker meestampen op de muziek, ik houd wel van pittig meedoen. Ik vind het een heerlijke les! Het is een leuke groep en we trainen zeker ook de kaakspieren, maar dat doen we vooral voor en na de les. Iedereen doet serieus mee.” Het enthousiasme van mevrouw Vreeling werkt aanstekelijk. Een buurvrouw doet tegenwoordig ook mee aan de beweeglessen van Jip de Groot. “De lessen zijn niet duur en je bent heel flexibel, zit nergens aan vast”, vertelt mevrouw Vreeling als een echte ambassadeur.

Gratis GO Fit beweegbus

Om bij De Blyde Incomste te komen, maakt mevrouw Vreeling gebruik van de gratis GO Fit beweegbus. De bus haalt mensen thuis op die niet meer zelfstandig naar de leslocatie kunnen komen. “Ik rijd sinds kort geen auto meer”, vertelt mevrouw Vreeling. “Daarom is dit echt een uitkomst. Het is bovendien gezellig, want in de bus kletsen we gezellig bij met elkaar en met chauffeur Claudio. Dat is zo’n enige man!” De GO Fit beweegbus is van ContourdeTwern en wordt bestuurd door vrijwilligers. Vooralsnog is de beweegbus uitsluitend gekoppeld aan de les op woensdag in De Blyde Incomste. Beweegcoach Ine van Liempd coördineert de ritten. Ze legt uit: “Om te kijken of mensen nog mobiel zijn, gaan we eerst met ze in gesprek. Lukt het niet om zelfstandig naar de beweegles te komen, dan mogen ze gratis gebruikmaken van de GO Fit beweegbus. Hopelijk kunnen we de bus in de toekomst voor meer lesmomenten gaan inzetten, want het geeft mensen die niet mobiel zijn de kans om mee te doen aan beweegactiviteiten.”

Meer informatie

Er is ruimte voor nieuwe deelnemers aan de beweegles van Jip de Groot. De les wordt elke woensdag van 11.00 tot 12.00 uur gegeven in De Blyde Incomste, Rembrandtpark 1a, Waalwijk. Kosten: € 10 per maand, ook mogelijk met PasWijzer. Ook in de GO Fit beweegbus is ruimte voor deelnemers aan deze les. Neem voor meer informatie over de beweegbus en deze en andere beweegactiviteiten voor senioren contact op met GO Fit beweegcoaches Ine van Liempd: 06 – 33 04 14 31 of Annika Jabroer: 06 – 22 75 0374.

Nieuwe GO Fit Beweegcoach: Ine van Liempd
 Ine van Liempd (links) en Annika Jabroer zijn GO Fit beweegcoach
Ine van Liempd is sinds kort werkzaam als GO Fit beweegcoach. Ze is geen onbekende; ze verzorgde eerder beweegactiviteiten tijdens het programma GO Fit bewegen op het balkon. Ine geeft al vele jaren beweeglessen, met name aan ouderen. “Bewegen helpt om fit te blijven en kan gezondheidsklachten helpen voorkomen. Bovendien is het goed voor de sociale contacten, samen bewegen is leuk en gezellig!” Als GO Fit beweegcoach helpt ze senioren bij het vinden van een passende beweegactiviteit en zet ze zich in om het sport- en beweegaanbod voor senioren in gemeente Waalwijk te versterken. Haar advies en begeleiding zijn gratis. Ine is op maandag, dinsdag en woensdag bereikbaar op 06 – 33 04 14 31 of per mail: inevanliempd-vankraaij@contourdetwern.nl.

Chauffeur gezocht!
Ine van Liempd zoekt een vrijwilliger die 1x in de twee weken op woensdagochtend beschikbaar is en mensen met de GO Fit beweegbus naar en van de lessen wil brengen. Ben jij in bezit van rijbewijs B en lijkt je dit leuk? Neem contact op met Ine voor meer informatie: 06 – 33 04 14 31 of per mail: inevanliempd-vankraaij@contourdetwern.nl.

Foto Album

GO Fit-beweegbus van ContourdeTwern Waalwijk
Foto van GO Fit-beweegcoaches Ine van Liempd en Annika Jabroer.