GO en Mijzo in Den Bolder

Gezondheidsmarkt in Den Bolder op zaterdag 21 oktober

GO Waalwijk en Mijzo zetten samen in op vitaliteit en valpreventie senioren

Senioren blijven het liefst zo lang mogelijk in hun eigen huis wonen. Om op een veilige manier thuis te blijven wonen, is aandacht voor balans en evenwicht belangrijk. GO Waalwijk brengt met behulp van de Smart Floor het risico op vallen in kaart. Tijdens de Gezondheidsmarkt ‘Langer Zelfstandig thuis blijven wonen’ kan iedereen deelnemen aan de looptest. Fysiotherapeuten van Mijzo begeleiden de test en geven samen met de GO Fit-beweegcoaches advies. De gezondheidsmarkt vindt plaats op zaterdag 21 oktober in Den Bolder in Waspik.
 
De Smart Floor is een mobiele vloer, gekoppeld aan een sensor. Door over de vloer te lopen, wordt een nauwkeurige analyse van het looppatroon gemaakt. De test duurt slechts enkele minuten en geeft duidelijk aan of er een risico op vallen bestaat. Iedereen kan de test doen. Wie bij het lopen een hulpmiddel gebruikt, zoals een rollator of driepoot, moet dit hulpmiddel ook gebruiken tijdens de test om een goed beeld te krijgen. GO Fit-beweegcoach Annika Jabroer licht toe waarom de test waardevol is: “Om vitaal en gezond te blijven en daardoor te kunnen blijven doen wat je leuk vindt, is het belangrijk om in beweging te blijven. Een goede balans is van groot belang, omdat anders een risico op vallen ontstaat, met alle gevolgen van dien. Angst voor vallen is erg actueel bij veel senioren die zelfstandig wonen. Daarom besteden wij veel aandacht aan balans, met onder meer de cursus ‘Zicht op Evenwicht’ die op dit moment loopt en ook met fietsvaardigheidstrainingen voor senioren. Met onze nieuwe Smart Floor kunnen we mensen nog beter begeleiden, met het doel ongelukken te voorkomen en ook het zelfvertrouwen van mensen te vergroten. Tijdens de Gezondheidsmarkt op zaterdagmiddag 21 oktober zijn we aanwezig met de Smart Floor, in samenwerking met twee fysiotherapeuten van Mijzo, die gespecialiseerd zijn in ouderenzorg en zich net als wij inzetten op preventie. Iedereen die wil, mag deelnemen aan de test. Is er daarna behoefte aan begeleiding van een fysiotherapeut, dan kunnen senioren bij Mijzo terecht. De fysiotherapeuten werken er nauw samen met andere specialisten, zoals ergotherapeuten en psychologen.”
 
Praktische informatie
De Gezondheidsmarkt ‘Langer Zelfstandig thuis blijven wonen’ vindt plaats op zaterdag 21 oktober van 13.00 tot 16.30 uur in Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder, Schoolstraat 19 in Waspik. De toegang is gratis; bij binnenkomst wordt u verwelkomd met een kopje koffie of thee. De gezondheidsmarkt is een initiatief van Senioren Vereniging Waspik, in samenwerking met Den Bolder en ContourdeTwern. Veel organisaties zijn vertegenwoordigd, waardoor er veel informatie is in te winnen. Van wandelgroepen en computercursussen tot informatie over aanpassingen in huis, zorg aan huis en sociale activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.denbolder.nl. Voor meer informatie over GO Fit en de Smart Floor kunt u contact opnemen met de GO Fit-beweegcoaches Annika Jabroer: 06 - 22 75 03 74 en Ine van Liempd: 06 - 33 04 14 31.