Geslaagde GO in Balans-dag

Gastsprekers Barbara de Loor, dr. Stefan van Rooijen en Tilly Pijnenburg (VitaTilly)

Geslaagde ‘GO in Balans’-dag rond bewegen, balans en vitaal ouder worden

Afgelopen zondagmiddag 7 april - op Wereld Gezondheidsdag - organiseerde GO Waalwijk het event ‘GO in Balans’ in Theater De Leest, in samenwerking met Ledenvereniging Thebe Extra. Bewegen, gezondheid, balans en vitaal ouder worden stonden centraal. Een thema dat veel mensen aanspreekt, zo bleek uit de hoge opkomst.
 
Huisarts Stefan van Rooijen, onder meer bekend van recente tv-optredens en zijn informatieve TikTok-filmpjes, was één van de gastsprekers. Op een luchtige manier wisselde hij informatie en tips af. “Onze gezondheid wordt voor het grootste deel bepaald door ons gedrag en door onze keuzes”, zo hield hij de aanwezigen voor. “Met kleine veranderingen kun je al veel verbeteren. Zorg bijvoorbeeld voor genoeg beweging door de dag heen. Ga het liefst op de fiets naar je werk, maak een lunchwandeling, houd je koffiepauze voortaan staand,” zo tipte Van Rooijen onder meer. En: “Let op wat je eet. In veel bewerkte producten zitten verstopte suikers en daar zijn veel mensen zich echt niet van bewust. Daarom zeg ik altijd ‘groenten eerst’. Daarmee zit je altijd goed.” Gastspreker Barbara de Loor, presentatrice van het dagelijkse tv-programma ‘Nederland in Beweging’, zoomde in op het behoud van spierkracht en balans. “Ik poets mijn tanden altijd staand op één been, om mijn balans te oefenen”, was één van de tips die zijdeelde. Uiteraard bracht ze de bezoekers ook in beweging. De hele theaterzaal deed enthousiast mee aan haar korte beweegles. De lezingen werden afgewisseld met optredens door BreakSquad en de Gouden Dans en live cooking met VitaTilly, die alle aanwezigen trakteerde op een lekker en gezond tussendoortje.
 
Beweegactiviteiten en cursussen
Op de informatiemarkt die voorafging aan de lezingen konden bezoekers onder meer een looptest doen met behulp van de Smart Floor. Meerdere fysiopraktijken uit gemeente Waalwijk waren hierbij aanwezig om uitleg te geven over hun valpreventiecursussen. Buiten konden mensen kennismaken met jeu de boules, aangepaste fietsen, diverse hulpmiddelen en Fietsmaatjes Waalwijk. Ook was er een actieve drumworkshop. Wilt u naar aanleiding van de GO in Balans-dag informatie over beweegactiviteiten, valpreventiecursussen, de wandelchallenge van NDC Waalwijk of fietsvaardigheidstrainingen, neem dan gerust contact op met de GO Fit-beweegcoaches Ine van Liempd: 06 - 33 04 14 31 of Annika Jabroer: 06 - 22 75 0374. Ook via de website www.gowaalwijk.nl is veel informatie te vinden.

Foto Album

Barbara de Loor bracht de bezoekers in beweging
BreakSquad gaf een spetterende dansdemo, met ook tips gericht op het voorkomen van vallen
Dr Stefan van Rooijen bracht enkele boeken uit met tips voor een gezonde leefstijl
live cooking met Tilly Pijnenburg van VitaTilly
InnoPastry liet eiwitrijke 'bouwsteentjes' proeven en gaf tekst en uitleg
Gastspreker dr. Stefan van Rooijen: 'zitten is het nieuwe roken'
Volle theaterzaal in De Leest tijdens 'GO in Balans'
Fietsmaatjes Waalwijk was ook vertegenwoordigd tijdens het GO in Balans-event
Fragment uit optreden 'De Gouden Dans' tijdens het GO in Balans-event
DrumTastic verzorgde actieve drumworkshops tijdens het event 'GO in Balans'
informatie over aangepaste fietsen, scootmobielen en andere hulpmiddelen door o.a. MediPoint.
drukbezochte informatiemarkt tijdens de GO in Balans-dag
looptest met de Smart Floor onder begeleiding van een fysiotherapeut tijdens het event 'GO in Balans'