Geslaagde GO Healthy-week

Kansenfabriek Waalwijk won smoothiefietsen op het werk. Al fietsend maken Margo en Fia verse fruitsmoothies.

Missie geslaagd: GO Healthy-week maakt mensen bewuster van gezonde leefstijl 


Onder het motto ‘lekker in je vel’ organiseerde GO Waalwijk van 7 tot en met 13 april de GO Healthy-week. De themaweek werd voor de derde keer georganiseerd. Met een overvolle agenda met acties en activiteiten werd er groots uitgepakt. 
 
Edwin Kleiboer zet zich als GO Healthy-regisseur in voor een gezondere leefomgeving in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. Hij werkt daarvoor nauw samen met scholen, maatschappelijke organisaties en verenigingen. “Een gezonde leefstijl; iedereen weet tegenwoordig wel dat het goed is om gezond te eten en genoeg te bewegen. Maar gezondheid gaat ook over je welzijn. Slaap je goed, hoe gaat het met je mentale gezondheid? Het gaat erom dat je goed voor jezelf zorgt en lekker in je vel zit. Bewuste keuzes maken is belangrijk. Vanuit ons programma GO Healthy ondersteunt GO Waalwijk dat.” Hij noemt enkele voorbeelden: “We zorgen ervoor dat er op veel openbare plekken gratis drinkwater te krijgen is. We geven advies aan sportkantines over hoe hun aanbod aangevuld kan worden met gezonde alternatieven. Samen met middelbare scholen ontwikkelen we lesprogramma’s, om leerlingen bewust te maken van een gezonde leefstijl. Met allerlei laagdrempelige acties – zoals workshops groenten- en fruitspiesjes maken op basisscholen en smoothiefietsen op locatie – zorgen we bovendien voor een ‘funfactor’.”
 
Fruit, watertonnen, fietstrainingen en themabijeenkomsten
De GO Healthy-week ging van start op Wereldgezondheidsdag, met een groots event in Theater De Leest rond het thema ‘vitaal en in balans ouder worden’. Bijna driehonderd mensen bezochten er een informatiemarkt en woonden lezingen en presentaties door onder andere Barbara de Loor en dr. Stefan van Rooijen bij. Gedurende de GO Healthy-week zijn er onder andere workshops verzorgd op basisscholen, maar liefst 2.500 stuks fruit uitgedeeld bij sportclubs, de Bibliotheek en Kunstencentrum Waalwijk, vond er een themabijeenkomst plaats over het onderwerp ‘gezondere sportomgeving’, werden er fietstrainingen gegeven aan kinderen en 55-plussers en werden gratis drinkwatertonnen bezorgd bij enkele verenigingen. Het is slechts een greep uit de actie-agenda. “We hebben in een week tijd enorm veel mensen bereikt op allerlei locaties en hen op een leuke manier weer bewust gemaakt van het belang van een gezondere leefstijl”, aldus Edwin Kleiboer. “We krijgen heel positieve reacties op deze themaweek en daarmee is de missie geslaagd.” Wil je van gedachten wisselen over een gezonde omgeving in jouw buurt, bij jouw club, jouw school of jouw bedrijf, neem dan contact met Edwin Kleiboer via mail: ekleiboer@waalwijk.nl. Ook op deze website www.gowaalwijk.nl is veel informatie te vinden.