Fietsroute 'Leerroute'

wethouder Timon Klerx neemt het eerste exemplaar van de Leerroute in ontvangst van Aileen Kok, manager RBT De Langstraat (foto: J. Stads/Pix4Profs)

Nieuwe fietsroute gelanceerd: Leerroute Waalwijk

Op zaterdag 25 mei vond in het Schoenenkwartier de lancering plaats van een nieuwe fietsroute: de Leerroute. Deze 30 kilometer lange fietstocht neemt fietsers mee door de leer- en schoenenindustrie van de gemeente Waalwijk. 

De route start in het centrum van Waalwijk. Je fietst langs oude schoenfabrieken, voormalige leerlooierijen, arbeidershuisjes en andere souvenirs uit het rijke schoenmakersverleden. Verschillende audiofragmenten laten je beleven wat er onderweg te zien is. Ze vertellen meer over de rijke geschiedenis van de Langstraat, het ondernemerschap en de innovatiekracht van toen en nu.

De route is uitgezet via het Brabantse fietsknooppuntensysteem. Fiets eenvoudigweg van het ene naar het andere genummerde knooppunt. Pijlen wijzen je de weg tussen de knooppunten. 

De Leerroute Waalwijk is tot stand gekomen in samenwerking met VisitBrabant Routebureau en RBT De Langstraat. Leerroute Waalwijk is de eerste fietsroute in het thema Made in Brabant. Dit thema weerspiegelt de creativiteit van Brabanders, van oude ambachten tot de bruisende maakindustrie. 

Stadsdichter Romy van Dongen schreef ter gelegenheid van de Leerroute een mooi gedicht.

Ontdek de Leerroute via de volgende link: https://www.visitbrabant.com/nl/routeoverzicht/1750922561/leerroute-waalwijk-made-in-brabant