Fiets mee in april

Fietsgroep van TC Waalwijk op de rug gezien

TC Waalwijk organiseert gratis introductieritten in april
 

Fietsen is leuk. Samen fietsen is leuker. Bij een club fietsen is het allerleukst. Met z'n allen eropuit trekken, nieuwe rondjes ontdekken, samen voor een doel trainen en gezellig over van alles en nog wat kletsen. TC Waalwijk organiseert daarom op de zaterdagen in april gratis introductieritten, zodat iedereen kan sfeerproeven bij de club.

De introductieritten zijn perfect voor fietsers van alle niveaus die samen met andere fietsers nieuwe wegen willen ontdekken. “We willen een warm welkom bieden aan iedereen die geïnteresseerd is in fietsen, ongeacht hun ervaring of vaardigheidsniveau”, zegt Stephan van Caulil, voorzitter van TC Waalwijk. “Het is een geweldige kans om nieuwe vrienden te maken en de prachtige omgeving van Waalwijk en de rest van Nederland te verkennen.”
 
Waarom lid van een wielervereniging?
Fietsen kan eenvoudig in je eentje of samen met vrienden of collega’s. Maar wil je vaker fietsen, je fietstechniek verbeteren of nieuwe routes ontdekken? Dan is een wielervereniging iets voor jou. Er is niet alleen veel kennis aanwezig, je kunt er altijd samen met anderen fietsen. Andere voordelen aan het fietsen bij een vereniging, waar je misschien nog niet aan gedacht hebt:
• Nooit meer alleen een bandje wisselen
• Samen ‘stoempen’ tegen de wind
• Veilig fietsen leer je in een groep
• Stok achter de deur
• Vrijblijvend kennismaken
 
Voor iedereen een geschikte groep
Bij TC Waalwijk is er voor ieder wat wils. De club rijdt in verschillende groepen met maximaal 14 personen. De gemiddelde snelheden variëren tussen 26 en 30 km per uur en de afstanden variëren tussen 60 en 100 kilometer. De groepen fietsen op zondagochtend; de trainingsavonden zijn op dinsdag en donderdag.
 
Fiets in april vrijblijvend mee
Twijfel je nog of het fietsen bij een vereniging iets voor jou is? Bij TC Waalwijk kun je in april gratis meefietsen. De introductieritten vinden plaats op de volgende data:
• Zaterdagochtend 6 april: op deze dag verwelkomen we fietsers met een racefiets ongeacht het niveau.
• Zaterdagochtend 13 april: op deze dag organiseren we een OPTijdrit. Dit is geen gewone tijdrit, maar het is de bedoeling dat je zelf aangeeft hoe lang je over een bepaald parcours gaat doen. Je kunt dus in je eigen tempo fietsen. Er zijn prijzen beschikbaar voor de wielrenners die de tijd het best benaderen.
• Zaterdagochtend 20 april: op deze dag organiseren we een ladies-only rit, speciaal voor alle dames die willen ontdekken hoe het is om samen met een groep een gezellige tocht te maken.
• Zondagochtend 28 april: op deze dag verwelkomen we fietsers met een racefiets ongeacht het niveau.
We vertrekken alle zaterdagen om 09.00 uur vanaf Sporthal De Slagen, De Gaard 2 in Waalwijk. Uiteraard neem je racefiets of gravelbike, helm, voldoende drinken mee. Deelnemers aan de introductieritten worden persoonlijk begeleid en krijgen waardevolle tips over hoe, veilig en efficiënt, in een groep te fietsen. De ritten zijn zorgvuldig gepland om ervoor te zorgen dat iedereen, ongeacht hun niveau, kan genieten van een plezierige en uitdagende ervaring. De deelnemers en fiets zijn tijdens de ritten bovendien tot 500 euro verzekerd.
 
Informatie en aanmelden
Enthousiast geworden? Op de website www.tc-waalwijk.nl vind je meer informatie over de club en een aanmeldformulier voor de introductieritten.