Dames/meidenvoetbal SSC'55

Dames- en meidenvoetbal bij vv S.S.C.'55 in Sprang-Capelle

Dames- en meidenvoetbal bij S.S.C.'55: een toekomstgerichte investering


Bij S.S.C.’55 staat het dames- en meidenvoetbal hoog op de agenda voor het komende seizoen en daarna. Met de lancering van een MO17-team en plannen voor een vrouwen 1, vrouwen 2 op zaterdag en een 30plus 7-tal op vrijdagavond, belooft de club een scala aan mogelijkheden voor vrouwen en meiden van alle leeftijden.

De club benadrukt dat er binnen de vereniging voor iedereen wat wils is, of je nu een jonge meid bent die haar eerste stappen zet in het voetbal, een ervaren speelster op zoek naar competitie, of een oudere voetbalster die nog steeds van het spel wil genieten.

Een belangrijk aspect van de visie van S.S.C.'55 is de investering in het meidenvoetbal op de lange termijn. Uiteraard is het spelen tussen de jongens in de jeugd heel waardevol voor de ontwikkeling, maar door het creëren van een natuurlijk doorstroom naar meiden-vrouwenvoetbal hoopt de vereniging een omgeving te creëren waarin het meiden/damestalent een scala aan mogelijkheden biedt.

Lancering MO17-team

De lancering van het MO17-team is  de eerste belangrijke stap in deze richting. Door een gestructureerd ontwikkelingspad te bieden, wil S.S.C.'55 meiden de kans geven om door te groeien binnen de club. S.S.C.'55 heeft ambitieuze plannen om in de toekomst meerdere meidenteams te vormen, waarbij de nadruk ligt op de verdere ontwikkeling en groei van het meidenvoetbal. Daarnaast zijn er een aantal vrijwilligers opgestaan om met deze meiden aan de slag te gaan! Met het vooruitzicht van een vrouwen 1-team dat uitkomt in de 4e klasse en een vrouwen 2-team dat strijdt in de 5e klasse, biedt S.S.C.’55 een uitdagende, competitieve en gezellige omgeving voor vrouwelijke voetballers van alle niveaus.

30plus 7-tal op vrijdagavond

Een ander opvallend initiatief van S.S.C.'55 is het 30plus 7-tal op vrijdagavond. Dit team biedt een unieke kans voor oudere voetbalsters om actief te blijven en deel te nemen aan het spel waar ze van houden, zonder de druk van competitieve wedstrijden op niveau.

Uiteraard is iedereen welkom en zijn ze altijd op zoek naar meiden en dames die graag bij een van de teams binnen S.S.C.’55 aan willen sluiten. Dit seizoen nog een keertje aansluiten? Of heb je vragen; mail eventjes naar esther.vandelaar@ssc55.nl.