Infodag aangepast sporten

poster Sport- en Beweegbijeenkomst mensen met beperking 9 maart 2024

UPDATE 4 MAART: DE BIJEENKOMST IS HELAAS GEANNULEERD.

Op zaterdag 9 maart vindt in De Tavenu in Waalwijk een sport- en beweegbijeenkomst plaats voor mensen met een (licht verstandelijke) beperking van 18 jaar en ouder. De middag wordt georganiseerd door Platform VG regio Midden en West Brabant met ondersteuning van Uniek Sporten Midden Brabant. Er is een demo ‘bewegen op muziek’ en er zijn verschillende sport- en beweegclubs aanwezig. Deelname is gratis.
 
Het Platform VG Midden en West Brabant behartigt de belangen van mensen met een verstandelijke beperking. Eén van de doelstellingen is het stimuleren van deelname aan sport. Om mensen met een (licht verstandelijke) beperking en hun familie / begeleiders te informeren over de mogelijkheden die er zijn, vindt op zaterdagmiddag een speciale sport- en beweegbijeenkomst plaats in Waalwijk. De middag wordt georganiseerd in samenwerking met Uniek Sporten Midden Brabant en diverse sport- en beweegaanbieders. 
 
'Wij maken sporten en bewegen leuk!'
Motto van de middag: ‘Heb je een beperking, wij maken sporten en bewegen leuk!’. Er is van alles te doen en te beleven. Zo kunnen deelnemers kennismaken met meerdere aangepaste sporten. Ook is er een demonstratie ‘bewegen op muziek’. Ben je op zoek naar een activiteit die bij je past, dan kunnen de sport- en beweegcoaches je op weg helpen. Je kunt ook kennismaken met de jongerenwerkers van Tavenu; zij vertellen wat Tavenu voor jongeren doet. Ook zijn er enkele sportambassadeurs met een licht verstandelijke beperking aanwezig. Zij vertellen over hun ervaringen en wat zij zo leuk vinden aan hun sport. 
 
Gratis aanmelden
De sport- en beweegbijeenkomst vindt op zaterdag 9 maart van 14.00 tot 17.00 uur plaats bij Jongerencentrum Tavenu, Taxandriaweg 13 in Waalwijk. Toegang is gratis. Laat even weten dat je komt en met hoeveel personen. Je kunt je aanmelden bij secretariaat@platformvgmwb.nl of bel Ria van Hees: 013-8895149.