Cursussen valpreventie

vitale senioren aan de wandel

Cursussen rond ‘valpreventie’ geven senioren meer zelfvertrouwen in en om huis

GO Waalwijk is onlangs gestart met het programma GO in balans. Doel is mensen te helpen om vitaal ouder te worden, in balans te blijven en het risico op vallen te verkleinen. In samenwerking met diverse zorg- en beweegprofessionals worden allerlei activiteiten georganiseerd. In maart gaan op meerdere locaties cursussen van start rond het thema ‘valpreventie’. De cursussen worden mede mogelijk gemaakt door GO Waalwijk.

Op dinsdag 5 maart start thelocalGym Waalwijk in samenwerking met MediFysio de cursus ‘Meevaller’.

In tien bijeenkomsten werken de deelnemers aan hun zelfvertrouwen en leren ze aan de hand van oefeningen hoe het risico op vallen kleiner wordt. Deze cursus is speciaal voor thuiswonende 65-plussers. Locatie: Elzenweg 5 in Waalwijk. Enkele dagen later, op vrijdag 8 maart, start thelocalGym met een zelfde cursus in Kaatsheuvel. Locatie: Amerikastraat 14 in Kaatsheuvel. Er is een informatiebijeenkomst op 27 februari in Kaatsheuvel. Beide cursussen zijn bedoeld voor inwoners van Sprang-Capelle, Waalwijk en Waspik. De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdagen en vrijdagen van 14.00 – 16.00 uur. Voor meer informatie en aanmelden belt u met thelocalGym locatie Waalwijk, tel. 0416-235132, of met locatie Kaatsheuvel, tel. 0416-785840.

Op donderdag 14 maart start de cursus bij Fysiotherapie Balade in Waalwijk. De tien bijeenkomsten vinden plaats op donderdagen van 13.00 – 14.30 uur bij Fysiotherapie Balade, Balade 119 in Waalwijk. Op donderdag 18 juli is er een terugkombijeenkomst. Voor meer informatie en aanmelden belt u met Fysiotherapie Balade, tel. 0416-337651. Alle inwoners uit gemeente Waalwijk met een verhoogd valrisico mogen aanmelden.

Op vrijdag 22 maart start FysioCompany Waalwijk met de cursus ‘Weg val-angst’.

De cursus vindt tot en met 17 mei elke vrijdagmiddag plaats van 15.30 tot 17.00 uur bij FysioCompany, Putstraat 1A in Waalwijk. De terugkombijeenkomst is op vrijdag 7 juni. Voor meer informatie en aanmelden kunt u bellen met FysioCompany Waalwijk, tel. 073-6232222. De cursus wordt beschikbaar gesteld voor iedereen die valrisico wil verkleinen.

Voor deelname aan een cursus wordt een eigen bijdrage van 30 euro berekend.

Looptest met Smart Floor
De coördinatie van het GO in Balans-programma ligt bij GO Fit-beweegcoach Annika Jabroer. Ze geeft aankomend deelnemers aan de cursussen graag een tip: “Doe vooraf een looptest met de Smart Floor. Met behulp van deze speciale mobiele vloer en sensoren analyseren we hoe u loopt. Binnen enkele minuten weten we of er mogelijk een verhoogd risico op vallen is. De uitkomsten van deze looptest zijn waardevolle informatie bij aanvang van de cursus.” De Smart Floor is de komende tijd op diverse locaties aanwezig:
• donderdag 29 februari van 10.00 tot 12.00 uur in Zalencentrum Zidewinde.
• donderdag 29 februari van 18.30 tot 19.30 uur in BaLaDe.
• donderdag 7 maart van 11.00 tot 12.30 uur in de Bibliotheek Waalwijk.
Wilt u een afspraak plannen op één van deze dagen? Bel Annika Jabroer: 06-22750374.

GO in Balans-middag
Met het programma ‘GO in balans’ richt GO Waalwijk zich op een goede fysieke en mentale gezondheid en valpreventie. In samenwerking met een breed netwerk van fysiotherapeuten, sportscholen, ergotherapeuten, zorgaanbieders en sociaal-maatschappelijke organisaties worden informatiebijeenkomsten en cursussen georganiseerd. Naast genoemde valpreventie-cursussen wordt op zondag 7 april het evenement ‘GO in Balans’ georganiseerd, in samenwerking met Ledenvereniging Thebe Extra. Het evenement vindt plaats in Theater De Leest en is op reservering gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.gowaalwijk.nl/goinbalans.