Cursussen & Webinars

Speciaal voor aanbieders van sport, beweging en cultuur worden allerlei trainingen, curussen en webinars aangeboden door tal van organisaties, zoals NOC*NSF en SSNB. Deze zijn vaak kosteloos. GO Waalwijk verzamelt op deze pagina tips en bronnen. Maak er gebruik van!

GO Waalwijk is niet verantwoordelijk voor de inhoud van informatie die door derden wordt aangeboden. Wijzigingen zijn voorbehouden.

Opleiding tot Vertrouwenscontactpersoon (diverse data)

Het Centrum Veilige Sport Nederland organiseert de gratis opleiding tot Vertrouwenscontactpersoon.

Er zijn verschillende data waarop je de opleiding kan volgen, op locatie of online. Schrijf snel in, want de cursusdagen zijn snel volgeboekt. Zie Opleiding – Sportopleidingen

Naast deze opleiding organiseert het Centrum Veilige Sport Nederland ook regelmatig opfris- en nascholingsbijeenkomsten voor VCP-ers.

Wet BTR

Zorg ervoor dat je vereniging of stichting voldoet aan alle eisen van de WBTR. De verplichting bestaat al sinds 1 juli 2021. Is je club nog niet zover? Volg dan een gratis webinar.

Bekijk een kort webinar (8 minuten) voor een uitleg: Klik hier.

Hulp bij de Paswijzer

Begin 2022 wijzigde gemeente Waalwijk de PasWijzer-regeling: het traject verloopt helemaal digitaal. Dat levert de PasWijzer-houders én de deelnemende aanbieders veel gemak op. Graag zien we dat zoveel mogelijk aanbieders van sport en cultuur zich aansluiten.

Hoewel de aanmelding snel en eenvoudig te regelen is, roept het aanmeldproces bij sommige aanbieders toch vragen op. Daarom organiseren we een korte (online) bijeenkomst waarin je stap voor stap begeleid wordt en je vragen kunt stellen.

Stuur een mail aan kduerendenhollander@waalwijk.nl (o.v.v. bijeenkomst Paswijzer) als je deze bijeenkomst wilt bijwonen. Na ontvangst van je bericht zet Kurt van Dueren den Hollander (projectleider PasWijzer) een datumprikker uit, om er zo voor te zorgen dat zoveel mogelijk geïnteresseerden daadwerkelijk kunnen deelnemen.

Sportbonden, NOC*NSF en NL Actief

Regelmatig organiseren de gezamenlijke sportbonden, NOC*NSF, Stichting Sportservice Noord-Brabant (SSNB) en NL Actief online webinars voor sportaanbieders. Deelname is gratis.

Op dit moment zijn er geen nieuwe webinars gepland. Wel zijn er webinars / e-learnings terug te kijken, zoals:

Terugblik: Themabijeenkomst ‘Sporters met gedragsproblematiek’

Op maandagavond 21 februari 2022 vond in de kantine van atletiekvereniging ACW’66 in Waalwijk de themabijeenkomst ‘Sporters met gedragsproblematiek’ plaats.

Stuur voor meer informatie over dit onderwerp een mail aan Gert de Jonge: gert@sportalsmiddel.nl.

E-learnings

Hoe gaat je sportclub om met zaken als matchfixing, discriminatie of seksuele intimidatie? Vanuit het Centrum Veilige Sport zijn er een aantal e-learnings beschikbaar die verder ingaan op deze en meer zaken rondom sport en integriteit.

Alle modules zijn afzonderlijk van elkaar te volgen en na inschrijving geheel gratis. De volgende modules zijn nu te volgen:

 

Cursussen & webinars