Cultuurcafé 2023

Zang, dans, beeldende kunst, poëzie, fotografie, muziek, grafische en schilderkunst, toneel, cultureel erfgoed, film, creatieve labs, meerdere podia en musea: de gemeente Waalwijk telt een rijk cultuuraanbod. Daar mogen we trots op zijn! 
 
Cultuur is van en voor iedereen, zo is ons uitgangspunt. De praktijk leert echter dat nog te veel mensen niet of nauwelijks in aanraking komen met wat we definiëren als ‘cultuur’. En dat terwijl cultuur bijdraagt aan persoonlijke en creatieve ontwikkeling, ontmoeting, vitaliteit, integratie en plezier. 
 
Om méér inwoners te bereiken, verrassen en mee te laten doen is samenwerking nodig. Graag werken we vanuit GO Waalwijk aan het versterken van het culturele veld, door (meer) samenwerking te stimuleren en door ondersteuning te bieden bij praktische vraagstukken. Zoals het onderwerp ‘vrijwilligers’. 
 
Als organisatie, stichting, vereniging of initiatief weet je als geen ander wat er komt kijken bij het werken met vrijwilligers – of je nu zelf vrijwilliger bent of als professional werkzaam bent in de culturele sector. Vrijwilligers vinden en binden, werken met vrijwilligers: het is makkelijker gezegd dan gedaan. Het thema ‘vrijwilligers’ zetten we dan ook centraal in het Cultuurcafé op dinsdag 31 oktober, in samenwerking met Kunstloc Brabant, Kunstencentrum Waalwijk en Theater De Leest.

Meer informatie volgt.