Cheques voor goede ideeën

5 waardecheques van 500 euro zijn uitgedeeld tijdens het GO Waalwijk Festival

Op zondag 24 september organiseerde GO Waalwijk het jaarlijkse GO Waalwijk Festival, een sport- en uitmarkt voor inwoners. Tijdens het festival reikte Timon Klerx, wethouder sport van gemeente Waalwijk aan vijf organisaties een cheque ter waarde van 500 euro. De cheque werd beschikbaar gesteld vanuit het Waalwijk Sportakkoord. De organisaties gaan met het bedrag aan de slag met hun ideeën om meer mensen te laten bewegen.
 
De ideeën van Platform VG Midden Brabant, Atletiekvereniging ACW’66, Tafeltennisvereniging TTV Waalwijk, GOGO Fit Lifestyle Boutique en De Kazerne Waalwijk lopen uiteen, maar er is zeker één overeenkomst. De organisaties zetten zich allemaal in om meer mensen te laten bewegen. Ze bedachten daarvoor een goed plan en zochten bovendien samenwerking met andere partijen. Daarmee voldoen ze aan de voorwaarden van het Waalwijks Sportakkoord, die ieder een cheque ter waarde van 500 euro toekende, om de plannen uit te kunnen voeren. 
 
· Atletiekvereniging ACW’66 uit Waalwijk wil de jeugd (junioren) nog meer aan zich binden en gaat daarvoor samenwerken met The Local Gym Waalwijk. Junioren krijgen daar begeleiding op maat, die aansluit bij de atletiekdisciplines. 
 
· Platform VG Midden Brabant wil een bijeenkomst organiseren voor ouders en begeleiders van mensen een verstandelijke beperking om ze te vertellen over aangepaste sporten. Mensen met een verstandelijke beperking die al sporten zullen vertellen wat dat hen oplevert. 
 
· Tafeltennisvereniging TTV Waalwijk gaat het eerste Nederlandse ‘Road Tennis’-toernooi organiseren. “Bij Road Tennis wordt gebruikgemaakt van zelfgemaakte materialen zoals houten rackets en oude tennisballen en stoepkrijt. Meer is er niet nodig om een leuk spel te kunnen spelen”, aldus initiatiefnemer Gert-Jan van Alebeek.
 
· GOGO Fit Boutique Lifestyle Club organiseert een open dag waar het onderwerp Sarcopenie (spierkrachtverlies) centraal staat. Doel is om mensen ervan bewust te maken dat al vanaf circa het 30e levensjaar spierkrachtverlies optreedt als je niet aan krachttraining doet. 
 
· De Kazerne Waalwijk wil mensen helpen die willen werken aan een gezonde leefstijl, om fysiek en mentaal te herstellen, dan wel sterker te worden. Daartoe wil De Kazerne de mogelijkheid bieden om samen te sporten en bewegen. In samenwerking met leefstijlcoaches die ervaren zijn met kwetsbare doelgroepen wordt een lesprogramma op maat ontwikkeld en uitgevoerd.
 
Meer waardecheques beschikbaar
Goede ideeën om meer mensen in beweging te brengen blijven welkom. Informatie over het Waalwijks Sportakkoord en de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een waardecheque van 500 euro leest u op www.gowaalwijk.nl/sportakkoord.