Busexcursie naar Oudenbosch

De basiliek in Oudenbosch

Busexcursie naar Oudenbosch

Na de koffie beginnen we een dagje Oudenbosch met een stadswandeling, de zogenaamde “Parelwandeling”. Een gids laat ons de “pareltjes” van Oudenbosch zien. De zilveren stippen leiden de weg langs o.a. de Basiliek, Jongensinternaat St. Louis en de Sterrenwacht Tivoli.

Na de lunch volgt een rondleiding door de Basiliek. Geloof het of niet, dit is een 19deeeuws gebouw. De architectuur en het rijkversierde interieur laten je echter denken dat je de 16deeeuwse Sint-Pieterbasiiek in Rome binnenstapt. Dit gebouw, waaraan de beroemde architect Pierre Cuypers werkte, past zo’n 16 keer in zijn voorbeeld in Rome.

Vervolgens kunt u kiezen uit twee mogelijkheden:

-        Bezoek aan het Arboretum, de botanische tuin. Deze tuin beslaat een oppervlakte van ca 4 hectare. De tuin huisvest ruim 2500 verschillende bomen en planten. Wandel van planten en bomen uit Azië naar die van Europa en keer via de beplanting van Amerika weer terug naar de majestueuze Treurbeuk waarvan de takken reiken tot de grond.

-        Bezoek aan het Nederlandse Zouavenmuseum, opgericht door broeder Christofoor van Langen, behorend tot de congregatie van St. Louis. Zijn bijzondere belangstelling ging uit naar de historie van de pauselijke Zouaven. Hij verzamelde documenten en voorwerpen die betrekking hadden op deze groep. Het museum is gevestigd in het uit 1776 daterende voormalige raadhuis.

Uiteraard kunt u ook beide mogelijkheden benutten.

Programma:

Datum              Woensdag 12 juni 2024

Tijd                  09.30 - 18 uur, vertrek parkeerplaats Piet Klerkx, Pof Lorentzweg, Waalwijk

Kosten:            NUT-leden € 52,50 niet-leden € 57,50, incl koffie met gebak en lunch