Beweegles 65+ Goudvink

Campagnebeeld GO Waalwijk: oudere dame met bal doet beweegoefening

Beweeglessen voor ouderen aan de Goudvink in Sprang-Capelle


Vanaf donderdag 30 mei kunnen 65-plussers die in en om de Goudvink wonen, meedoen met beweeglessen. De beweeglessen zijn een initiatief van de beweegcoaches van GO Waalwijk in samenwerking met thelocalGym Waalwijk.
 
De GO Fit-beweegcoaches stimuleren senioren om in beweging te blijven. Dat helpt om zo lang mogelijk vitaal en gezond te blijven. Bewegen in groepsverband versterkt bovendien de sociale contacten. Omdat het niet voor iedereen mogelijk is om naar een sportvereniging of sportschool te gaan, kijken de beweegcoaches waar er behoefte is om op de eigen woonlocatie of dicht in de buurt beweeglessen te organiseren. Zo werd onlangs duidelijk dat de oudere bewoners van De Goudvink in Sprang-Capelle wel interesse hebben in beweeglessen in de buurt. Er werden enkele proeflessen georganiseerd en de deelnemers waren zó enthousiast, dat het initiatief wordt doorgezet. De eerste ‘officiële les’ vindt donderdag 30 mei plaats. 
 
De beweeglessen worden verzorgd door Roy Dekkers van thelocalGym Waalwijk. Roy heeft veel ervaring met het geven van trainingen aan senioren. Zo geeft hij ook wekelijks les aan bewoners van de Moller Residentie in Waalwijk. De lessen worden afgestemd op de deelnemers. Ook wie niet goed ter been is of gebruik maakt van een rollator kan prima meedoen. 
 
Gratis proefles
Aanmelden kan telefonisch bij de GO Fit-beweegcoaches: 
Annika Jabroer, tel. 06 - 22 75 03 74 
Ine van Liempd, tel. 06 - 33 04 14 31

Iedereen die een beweegles wil proberen is welkom; een eerste proefles is gratis. Ook buurtbewoners zijn van harte welkom om mee te doen. De lessen vinden plaats op donderdagochtend van 10.00 tot 10.45 uur aan de Goudvink in Sprang-Capelle. Ingang via de hoofdingang van zorgcentrum Elzenhoven.