Beloonde ideeën van start

Dinsdagochtend 14 november reikte Ingo van Weert, verenigingsondersteuner van GO Waalwijk, een cheque ter waarde van 500 euro uit aan Residentie Moller. De cheque werd beschikbaar gesteld vanuit het Waalwijk Sportakkoord. De Kazerne kreeg eenzelfde cheque uitgereikt tijdens het GO Waalwijk Festival op 24 september. Beide organisaties zijn inmiddels gestart met hun idee om meer mensen te laten bewegen. GO Waalwijk nam een kijkje tijdens de beweegactiviteiten. 

 

Alle ideeën die in aanmerking komen voor een cheque van 500 euro vanuit het Waalwijks Sportakkoord hebben één overeenkomst: de initiatiefnemers zetten zich in om mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Daarbij zoeken ze de samenwerking met andere partijen. 

 

Beweegmomenten voor de bewoners van Residentie Moller

Residentie Moller in Waalwijk wil het langer gezond thuis wonen stimuleren door wekelijkse groepslessen te organiseren. Colina Maas, gastvrouw bij Residentie Moller, nam het initiatief en deed een aanvraag bij het Waalwijks Sportakkoord voor een financiële bijdrage. Ze vertelt: “Bij de informatiebijeenkomst om dit idee voor te leggen waren 41 bewoners aanwezig. De bewoners gaven aan graag meer op onze eigen locatie te willen bewegen. Het is voor veel van hen namelijk niet mogelijk om naar een sportschool te gaan. We zochten daarop samenwerking met thelocalGym Waalwijk. Speciaal voor de bewoners is een abonnement ontwikkeld. Personal trainer Roy komt elke week voor twee groepslessen naar onze locatie.” Hoewel de beweeglessen dus al zijn gestart, nam Colina Maas deze week officieel de cheque van het Waalwijk Sportakkoord in ontvangst, samen met Jaap, een actieve bewoner van de residentie. Dat moment is geen toeval: Colina is tijdens de lessen altijd aanwezig en na afloop zorgt ze voor een kopje koffie. “Zo is er ook direct tijd voor aandacht, verbinding en een gesprek.”

 

Werken aan een gezonde leefstijl in De Kazerne

De Kazerne Waalwijk helpt mensen die willen werken aan een gezonde leefstijl, om fysiek en mentaal te herstellen, dan wel sterker te worden. De organisatie biedt een divers aanbod gericht op herstel, persoonlijke groei en ontwikkeling voor de inwoners van gemeente Waalwijk. Waaronder de mogelijkheid om samen te sporten en bewegen. De cheque voor het goede idee werd tijdens het GO Waalwijk Festival in september uitgereikt. Inmiddels is in samenwerking met leefstijlcoaches een lesprogramma op maat ontwikkeld. Dinsdagmiddag 14 november vond in De Kazerne de eerste boksles plaats. Loek van der Stroom is één van de beweegcoaches die de lessen geeft. Hij heeft veel ervaring met kwetsbare mensen en vertelt: “Bewegen draagt bij aan je lichamelijke én mentale gezondheid. Met boksen kun je letterlijk even je negatieve gevoelens en stress eruit proberen te slaan. Bovendien kun je meedoen op eigen niveau en tempo. Deelnemen is gratis en aanmelden is niet nodig. Wij hebben hier alle materialen liggen die nodig zijn, je hoeft alleen maar in sportieve kleding te komen. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om hier samen te sporten.”

 

Aanvragen waardecheque kan tot 1 december

Goede ideeën om meer mensen in beweging te brengen blijven welkom. Tot 1 december 2023 kunt u nog een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het Waalwijks Sportakkoord van 500 euro. Informatie over het Waalwijks Sportakkoord en de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een waardecheque van 500 euro leest u op www.gowaalwijk.nl/sportakkoord.

Contact

Verenigingsondersteuner GO Waalwijk 

Ingo van Weert

Communicatie-adviseur GO Waalwijk

Judith Leijtens