Atelierweekend in juni

Landelijk Atelierweekend 22 en 23 juni 2024

Diverse ateliers in gemeente Waalwijk geopend tijdens het Landelijk Atelierweekend

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni vindt de elfde editie plaats van het Landelijk Atelierweekend. Honderden ateliers in heel Nederland doen mee. Ook meerdere kunstenaars in de gemeente Waalwijk openen speciaal hun deuren. Bezoekers krijgen met een bezoek een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars. De toegang tot de ateliers is gratis.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats of expositieruimte van een kunstenaar en zo meer te weten te komen over zijn of haar werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar. De overkoepelende organisatie van het Landelijk Atelierweekend is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebbers en kunstenaars. De gemeente Waalwijk vindt het waardevol dat kunstenaars en inwoners elkaar ontmoeten. De gemeente nodigde daarom onlangs kunstenaars en ateliers uit om mee te doen aan het Landelijk Atelierweekend en neemt hun deelnamekosten voor haar rekening. De deelnemende kunstenaars geven belangstellenden graag een kijkje in hun wereld. Met veel passie en trots tonen ze hun kunstwerken en vertellen geïnteresseerden graag over het ontstaansproces. 

Gratis toegang
Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis. De adressen van de deelnemende kunstenaars zijn te vinden via de website van het Landelijk Atelierweekend: www.landelijkatelierweekend.nl.