Actie voor Kinderhulp

Kom in actie voor Stichting Kinderhulp

Doe mee en kom in actie voor Stichting kinderhulp

Meer informatie over hoe je in actie kunt komen of hoe je kunt doneren: 

https://steun.kinderhulp.nl/project/waalwijk-geeft-warmte

 

Kom samen met je klas in actie voor Stichting Kinderhulp

Wist je dat maar liefst 1 op de 12 kinderen in Nederland opgroeit in armoede? Nationaal Fonds Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren tot 21 jaar die opgroeien in armoede. De stichting roept iedereen op om in actie te komen tegen armoede. Door samen te werken kunnen kinderen die opgroeien in armoede worden voorzien van een warme winterjas, goede schoenen, een laptop voor school of een onbezorgd dagje in een pretpark.

 

Scrooge Live in Waalwijk

Iedereen verdient een warm kerstgevoel! Op vrijdag 15 december wordt Scrooge Live op TV (Omroep Max) uitgezonden vanuit Waalwijk. Het verhaal van Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens. Met de uitzending wordt aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp. 

 

De gemeente Waalwijk helpt

Wil jij samen met je klas- of teamgenoten in actie komen? Wij willen je daarbij helpen. Iedereen die meedoet krijgt van ons € 2 (per persoon). Wij vragen of jij samen met jouw klas of club van deze € 2 meer geld kan maken. Voorbeelden zijn cupcakes bakken of waxinehouders maken en verkopen. Jij kunt vast met jouw klas- of teamgenoten een super leuk idee bedenken en samen hiermee aan de slag gaan.

 

Hoe doet jouw team mee

Bespreek in de klas of op de club of je mee wil doen. Je mag best in jouw klas meerdere teams maken. Als je in actie komt en jouw opbrengst is vóór de TV uitzending van 15 december gedoneerd, dan wordt jouw opbrengst op dat moment al meegeteld.  Als je mee wil doen met de € 2 euro uitdaging, kan jouw leerkracht/trainer/begeleider het team aanmelden bij sknippels@waalwijk.nl (uiterlijk 10 december 2023).

De gemeente Waalwijk maakt het geld over voor het team. De school of club zorgt dat het geld bij de kinderen terecht komt. Bij de aanmelding voor deelname aan de € 2 uitdaging graag het volgende vermelden: naam van de school of club, naam van de leerkracht, eventueel naam van het team of de klas, het aantal deelnemers per team en de IBAN gegevens van de school of club. Wij maken het geld over aan de IBAN van de school onder vermelding van 'Geef-ze-warmte' en de naam van het team.

We verstrekken 25 flyers per team, zodat de kinderen via de flyer aan de mensen kunnen uitleggen waar de actie voor is. Wanneer meer flyers gewenst zijn, vermeld dit dan bij de aanmelding.

Contact

Gemeente Waalwijk

Sjan Beerens