15e Stratenloop Waspik

Afgelopen zondag 10 december vond de 15e editie van Stratenloop Waspik plaats. Het hardloopevenement overtrof dit jaar wederom het aantal deelnemers. Een recordaantal van bijna 500 mensen gingen van start op de diverse afstanden.   

Het leek ’s ochtends vroeg nog spannend te worden vanwege de wind, maar tegen de tijd dat de GO Familierun van start ging, brak de zon zelfs door. Jos Wagenmakers, mede-organisator van Stratenloop Waspik, spreekt vol lof over de dag: “De 15e editie was fantastisch. Het aantal inschrijvingen bleef tot kort voor de start nog oplopen tot een recordaantal van bijna 500, waaronder 65 kinderen die meededen aan de GO Familierun. Achteraf sprak ik veel enthousiaste deelnemers. We kijken terug op een zeer geslaagde dag.”

GO Familierun voor kinderen en (groot)ouders

Sinds enkele jaren is de GO Familierun een onderdeel van de Stratenloop Waspik. Het aantal deelnemers groeit; dit keer stonden maar liefst 65 kinderen tussen 4 en 12 jaar aan de start. De allerjongsten in het gezelschap van een of beide ouders, een oom, tante, opa of oma. Letterlijk de hele familie kan namelijk aan deze run meedoen. Sjors Sportief gaf samen met wethouder Timon Klerx het startsein, waarna ze samen met het publiek bij de start- en finishlijn iedereen aanmoedigden. Bij de 600 meter was de winst voor Anniek van der Leer en Givano van Eersel. Zara Verhoeff en Luuk Prins wisten de eerste plek bij de 1300 meter te bemachtigen.

Snelle tijden, geen nieuw parcoursrecord 

Na de GO Familierun mochten de overige afstanden van start; een jeugd- en startersloop van 2.5 km, de 5 km en de officiële Stratenloop-afstand van 10 km. Er werd geen parcoursrecord gelopen, maar de deelnemers wisten allemaal enorm snelle tijden neer te zetten. Achtvoudig winnaar Wesley van der Gouw, ambassadeur van de Stratenloop Waspik, streed hard om zijn overwinning van vorig jaar te verdedigen op de 10 kilometer. Hij behield weliswaar het parcoursrecord, maar eindigde deze editie op een welverdiende derde plaats met een tijd van 34.33 minuten. De winst ging naar Maikel Bos met 33.18 minuten bij de heren en Ciska Hensen met 38.17 minuten bij de dames. Ook wethouder Timon Klerx sloot aan in de rij om deze afstand te rennen, nadat hij het startschot gegeven had. Merlijn van der Velden liep de 5 kilometer afstand in 14.55 minuten en Laura Maessen deed dit in 21.30 minuten. Zij haalden allebei de winst. Bij de startersloop van 2.5 kilometer gingen Nadia Schmeitz en John Aarde met de winst naar huis.

Uitslagen en foto’s

Alle uitslagen zijn te vinden via de website www.stratenloopwaspik.nl. Ook verschijnen hier in de loop van de week foto’s die tijdens het evenement gemaakt zijn. In 2024 zal de Stratenloop Waspik plaatsvinden op zondag 8 december.

Contact

Stratenloop Waspik

Jos Wagenmakers

GO Waalwijk

Debora Vos